Пригожин формує військові структури у Бєлгородській та Курській областях — ISW

Пригожин формує військові структури у Бєлгородській та Курській областях — ISW

Пригожин формує військові структури у Бєлгородській та Курській областях — ISW
. Російський бізнесмен Євген Пригожин, якому приписують контроль над ПВК "Вагнер". Фото: currenttime.tv

Засновник ПВК "Вагнера" Євген Пригожин продовжує формування паралельних військових структур у Бєлгородській та Курській областях, хоча загрози сухопутного вторгнення України на територію Росії немає. Про це йдеться у звіті Інститут вивчення війни.

Аналітики зазначають, що Російське видання, пов'язане з Пригожиним 11 листопада опублікував відео, на якому видно, як пов’язані з "Вагнером" інструктори навчають жителів Бєлгородської області поводженню зі зброєю та тактичними медикаментами.

Крім того, російські джерела стверджували, що пов’язані з Вагнером інструктори також проводять подібні заняття в Курській області.

ISW раніше оцінювало, що прагнення Пригожина створити паралельні військові структури в Бєлгородській і Курській областях є частиною зусиль підняти авторитет і владу Пригожина, а не частиною загальної російської кампанії в Україні.

"Ймовірно, Пригожин продовжуватиме абсурдно стверджувати, що зусилля зі створення паралельних військових структур у Бєлгородській та Курській областях необхідні для захисту від уявної загрози українського вторгнення на територію Росії. Пригожин також, ймовірно, продовжуватиме ширше розвивати паралельні військові структури, щоб розширити свій власний вплив і авторитет у російських політичних колах і розвинути власну приватну армію", — йдеться у звіті.

Читайте також

Українські військові зайшли до Херсона, триває зачистка міста. Що відомо

Світові лідери вітають Україну зі звільненням Херсона, нова допомога від ЄС. 262 день війни. Онлайн

На початок