Пригожин надіслав до ЄП "закривавлену" кувалду. Глава МЗС Естонії підготував йому "подарунок" у відповідь

Пригожин надіслав до ЄП "закривавлену" кувалду. Глава МЗС Естонії підготував йому "подарунок" у відповідь

Пригожин надіслав до ЄП "закривавлену" кувалду. Глава МЗС Естонії підготував йому "подарунок" у відповідь
. Фото: Скріншот з відео

Власник ПВК "Вагнер" Євген Пригожин запропонував передати Європарламенту кувалду зі "слідами крові" у відповідь на новину про можливе визнання його ПВК терористичною організацією. У відповідь глава МЗС Естонії Урмас Рейнсалу заявив, що відправить у Гаагу наручники, які чекатимуть на власника ПВК "Вагнер" Євгенія Пригожина.

Як повідомляє "Медуза", кувалду у футлярі для скрипки представник "вагнерівців" привіз на зустріч з пропагандистськими блогерами.

Міністр закордонних справ Естонії Урмас Рейнсалу заявив, що відправить у Гаагу наручники, які чекатимуть на власника ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина.

"Російський найманець Пригожин направив свій кривавий молот до Європейського парламенту. Я б хотів, щоб він прийняв і наш маленький подарунок, який чекатиме на нього в Гаазі", — зазначив Рейнсалу, показавши пару наручників у кейсі.

Саме кувалдою було вбито колишнього ув'язненого Євгена Нужина, якого завербувала ПВК для участі у війні в Україні, а сам він здався в полон.

Що відомо

Російські Telegram-канали оприлюднили відеозапис, на якому, як стверджується, зафільмований допит та подальше вбивство колишнього бійця приватної військової компанії "Вагнер", який був завербований в одній із російських колоній та згодом здався у полон Силам оборони України.

Відеозапис з’явився 12 листопада на одному з каналів, ймовірно, пов’язаному з "вагнерівцями". На ньому чоловік на ім’я Євген Нужин каже, що вирушив на фронт, щоб перейти на бік України та воювати проти російських військ. Він стверджує, що був у Києві, однак його викрали невідомі та привезли до підвалу.

"4 вересня здійснив свій план переходу на бік України. 11 листопада 2022 року перебував на вулиці Києва, де дістав удар по голові, в результаті чого втратив свідомість. Прийшов до тями в цьому підвалі, де мені повідомили, що мене судитимуть", — каже він.

Після цього людина, яка перебуває за кадром, завдає Нужину удар кувалдою по голові. Згодом його добивають ще одним ударом.

Читайте також

Розвідка: командування російських ПВК — це колишні бійці спеціального призначення

Пригожин формує військові структури у Бєлгородській та Курській областях — ISW

На початок