Американський астронавт Скотт Келлі відвідав Ірпінь та "Охмадит" у Києві

Американський астронавт Скотт Келлі відвідав Ірпінь та "Охмадит" у Києві

Доповнено
Американський астронавт Скотт Келлі відвідав Ірпінь та "Охмадит" у Києві
. Скотт Келлі і Катя з Краматорська, Охмадит, Київ, 27 листопада. Фото: Суспільне, Нікіта Галка

Американський астронавт та амбасадор фандрайзингової платформи United24 Скотт Келлі відвідав Ірпінь Київської області та дитячу лікарню “Охмадит” у Києві.

Як повідомляє кореспондент Суспільного, в “Охмадиті” спочатку Келлі провели екскурсію лікарнею. Представники “Охмадиту” розповіли, що лікарня допомагає дітям із неврологічними захворюваннями, онкологією і нині реабілітацію там проходять діти, які постраждали від обстрілів. Зокрема, з Херсона.

Також астронавт зустрівся з дівчинкою Катею, яка постраждала у Краматорську від ракетного обстрілу. Там загинула її мама, а на днях Каті зробили ще одну операцію, діставали осколки з ноги. Дівчинці Каті Скотт подарував значок “NASA”, який пробув із ним у космосі цілий рік.

Американський астронавт Скотт Келлі відвідав Ірпінь та "Охмадит" у Києві
Американський астронавт Скотт Келлі відвідав Ірпінь та "Охмадит" у Києві. Скотт Келлі і Катя з Краматорська, Охмадит, Київ, 27 листопада. Фото: Суспільне, Нікіта Галка

Відбулася зустріч і з іншими дітьми, які мріють стати космонавтами, щоб подарувати їм радісні емоції. Келлі також поговорив із директором лікарні про потреби лікарів.

“Я підтримую вас, як і багато людей у США та по всьому світу. Тому що ми вважаємо, що це аморальне і незаконне вторгнення. Ми віримо, що ви захищаєте не лише свою країну, а демократію в усьому світі від диктатора. Коли я бачу цих дітей, я не розумію, як людина відповідальна за це може спокійно спати”, — сказав Келлі.

Він додав, що після цієї зустрічі у нього змішані емоції.

“Путінська російська влада робить це із цивільними — вбиває та ранить невинних людей, які не мають можливості захистити себе. Водночас я радий бачити цих дітей, мужніх попри ситуації, в яких вони опинилися. У мене дуже змішані почуття”, — сказав Келлі.

Про те, що амбасадор United24 Скотт Келлі відвідав Ірпінь Київської області, повідомив міський голова Ірпеня Олександр Маркушин.

“Сьогодні приймали в гостях американського астронавта Скотта Келлі. Пан Келлі - амбасадор фандрейзингової платформи United24 і сам першим вніс 65 000 доларів на придбання автомобілів швидкої для ЗСУ”, — написав Маркушин.

Він додав, що під час повномасштабного російського вторгнення в Україну Келлі зібрав 500 тисяч доларів для підтримки українців.

“Келлі встановив рекорд перебування на орбіті, провівши на борту 340 днів поспіль. Астронавт вирішив увіковічнити цей рекорд та створити серію творів мистецтва у вигляді NFT. Дроп назвали “Мрії з цього світу”. У День космонавтики, 12 квітня, Келлі виставив колекцію на аукціон”, — написав Маркушин.

Аукціон OpenSea мав тривати три дні, але NFT-твори розпродали за кілька годин. Зібрані кошти передали українцям, які постраждали від війни.

Раніше стало відомо, що американський астронавт Скотт Келлі став амбасадором UNITED24. Келлі подарував Україні машину швидкої допомоги.

"У UNITED24 Келлі допомагатиме напряму "Медична допомога" збирати кошти на швидкі класу С. Таких машин лікарі потребують декілька сотень, адже багато швидких знищено", — зазначив тоді Федоров.

  • Американський історик і письменник, професор Єльського університету Тімоті Снайдер став новим амбасадором фандрейзингової платформи UNITED24. Тімоті Снайдер підтримав Армію дронів та розпочав збір на “Ловця Шахедів” через платформу UNITED24. Ціль — зібрати 1,25 мільйона доларів на систему захисту від іранських безпілотників.
На початок