Росіяни оприлюднили відео страти колишнього бійця ПВК "Вагнер"

Росіяни оприлюднили відео страти колишнього бійця ПВК "Вагнер"

Росіяни оприлюднили відео страти колишнього бійця ПВК "Вагнер"
. Коллаж: Суспільне

Російські Telegram-канали оприлюднили відеозапис, на якому, як стверджується, зафільмований допит та подальше вбивство колишнього бійця приватної військової компанії "Вагнер", який був завербований в одній із російських колоній та згодом здався у полон Силам оборони України.

Відеозапис з’явився 12 листопада на одному з каналів, ймовірно, пов’язаному з "вагнерівцями". На ньому чоловік на ім’я Євген Нужин каже, що вирушив на фронт, щоб перейти на бік України та воювати проти російських військ. Він стверджує, що був у Києві, однак його викрали невідомі та привезли до підвалу.

"4 вересня здійснив свій план переходу на бік України. 11 листопада 2022 року перебував на вулиці Києва, де дістав удар по голові, в результаті чого втратив свідомість. Прийшов до тями в цьому підвалі, де мені повідомили, що мене судитимуть", — каже він.

Після цього людина, яка перебуває за кадром, завдає Нужину удар кувалдою по голові. Згодом його добивають ще одним ударом.

Російський бізнесмен Євген Пригожин, який нещодавно публічно визнав причетність до створення військового формування, прокоментував страту екс-"вагнерівця", назвавши відео "прекрасною режисерською роботою".

"У цьому шоу видно, що (Євген Нужин — ред.) не знайшов щастя в Україні, а зустрівся з недобрими, але справедливими людьми", — повідомила пресслужба компанії Пригожина "Конкорд".

Офіційні органи РФ не підтвердили смерть Нужина та не прокоментували відеозапис.

За даними ЗМІ, Нужин міг повернутися на російську сторону за результатами обміну військовополоненими між РФ та Україною.

Читайте також

Українська влада повертається на Херсонщину, Росія домовляється з Іраном про балістичні ракети. 263 день війни. Онлайн

На початок