70% Івано-Франківської області — без світла — "Прикарпаттяобленерго"

70% Івано-Франківської області — без світла — "Прикарпаттяобленерго"

70% Івано-Франківської області — без світла — "Прикарпаттяобленерго"
. Фото: Unsplash/Amie Johnson

70% Івано-Франківської області — без світла. З електроенергією зараз лише лінії, що живлять критичну інфраструктуру: лікарні, водоканали, насосні станції, котельні. Про це станом на 24 листопада 19:00 повідомляють на Facebook-сторінці "Прикарпаттяобленерго".

Як ідеться в дописі, впродовж дня ситуація з вимкненнями електропостачання нестабільна через критичний стан енергосистеми України загалом. На Івано-Франківщині за командою диспетчера "Укренерго" знеструмили споживачів згідно з графіками аварійних, погодинних та спеціальних вимкнень.

"Спрогнозувати періоди відсутності електроенергії за адресами знову неможливо, тому будь-які раніше опубліковані графіки та прогнози зараз не діють", — зазначають в обленерго.

У компанії зазначають: щоб не допустити масштабних і складних аварій на мережах, "Укренерго" має збалансувати енергосистему. Якщо не дотримуватися команд та не знімати доведене навантаження, енергосистема не витримає.

"Для цього протягом доби доведеться вимикати електроенергію без дотримання черг і періодів вимкнень та на непрогнозований час. Додатково можливі вимкнення за адресами, які не належать до черг", — йдеться в дописі "Прикарпаттяобленерго".

Енергетики наголошують, що світло ввімкнуть лише після команди від "Укренерго" після стабілізації системи. Тому споживачів просять "не обривати телефонні лінії кол-центру", адже диспетчери не можуть спрогнозувати, коли відновиться електропостачання.

"Тих, у кого не буде світла, просимо про розуміння. У тих, в кого воно буде, просимо про максимально можливу економію. Коли ситуація стабілізується, ми поінформуємо вас", — пишуть на сторінці обленерго.

Зранку 24 листопада "Прикарпаттяобленерго" повідомило, що на Івано-Франківщині впродовж дня електроенергію вимикатимуть на непрогнозований час, без дотримання черг і періодів відключень. Енергетики додатково можуть виключати світло й у будинках, що не належать до жодної з черг.

Пізніше голова ОВА Світлана Онищук повідомила, що на Івано-Франківщині частково вже відновлюють погодинні вимкнення електроенергії.

Що відомо

23 листопада Росія знову здійснили масований ракетний удар по території України. У Києві та області внаслідок обстрілів є загиблі та поранені. По всій Україні запроваджують аварійні відключення світла. У столиці немає води. Через ракетний удар РФ по Україні світло вимкнулось у Молдові.

На Івано-Франківщині 23 листопада в аварійному режимі без електропостачання залишилися 251 тисяча 569 споживачів у 417 населених пунктах.

Читайте нас у Telegram: головні новини Івано-Франківщини

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини й ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок