У Херсоні діє евакуація для місцевих жителів

У Херсоні діє евакуація для місцевих жителів

У Херсоні діє евакуація для місцевих жителів
. Фото: Pexels

Обласна влада Херсонщини організувала безплатну евакуацію для городян. Як організований процес дізнавалися кореспонденти Суспільного.

Владислав Шевченко під час окупації Херсона разом з родиною був у місті. Зараз хоче, щоб його рідні виїхали до Вінниці. Говорить, що відсутність електроенергії, води та опалення можна перечекати, а ось постійні обстріли будинків – ні.

Владислав Живий ще вагається виїжджати чи ні. Прийшов, щоб дізнатися всі деталі евакуації. Говорить, перш ніж виїхати має зрозуміти куди саме і де зможе оселитися.

"Я нічого не знаю. Як інші, у черзі стою. Можливо там роз’яснять. Наміри є виїхати. Якщо там дійсно можна доїхати, наприклад, Миколаїв, кажуть, чи в Одесу. Але мені потрібно в Дніпро, наприклад. Вони не знають, як далі бути, чого ж тоді ризикувати", — каже чоловік.

Кількість охочих з кожним днем більшає. Популярні маршрути – Одеса, Київ, Львів, Вінниця, розказує працівниця Департаменту соціального розвитку Херсонської ОВА Вікторія Рильська.

"Перші дні було близько 56 людей, зараз уже 100. Автобуси відправляються, є охочі, які приходять і відразу просять відправити у цей день або наступний. З’ясовуємо, є місця - і відразу в цей день саджаємо людей", — розказує Вікторія Рильська.

За словами Вікторії Рильської процес евакуації простий і швидкий. Людині необхідно підійти з документами на площу Свободи, обрати маршрут і записатися.

За наявністю місць на певний маршрут можна виїхати в той же день або наступного дня. З Херсона автобуси виїжджають щодня.

Що відомо

  • 24 листопада військові РФ обстріляли Херсон 17 разів. Станом на 15 годину відомо про одну загиблу людину та одну поранену.

Читайте також

Читайте нас у Тelegram: Суспільне Херсон

Підписуйтесь на Суспільне Херсон у Viber

На початок