Бійкою закінчилися намагання провести громадські слухання на Кіровоградщині

Бійкою закінчилися намагання провести громадські слухання на Кіровоградщині

Бійкою закінчилися намагання провести громадські слухання на Кіровоградщині
.

Із сутичкою та сваркою в Пантаївці Олександрійського району Кіровоградської області намагались провести громадські слухання щодо рішення селищної ради створити Пантаївську громаду. Рішення про надання згоди на добровільне об’єднання Пантаївки з Диківською та Бандурівською сільськими радами пантаївські депутати ухвалили на сесії 3 жовтня. Про це Суспільному розповів селищний голова Пантаївки Ігор Бульба. У міській раді Олександрії проти такого рішення.

Жителі села не пустили представників Олександрійської міської ради до приміщення Будинку культури. Люди стали на порозі. Спілкувалися на вулиці. За словами заступниці міського голови Олександрії Людмили Давиденко, хотіли поінформувати жителів Пантаївки щодо створення об’єднаної територіальної громади.

”Дія статуту міста Олександрія розповсюджується і на територію Пантаївки. Думаю, комусь вигідно те, що вони зробили, тому що всі питання, які стосувались об’єднання, були дуже тихо вирішені”.

В міській раді Олександрії вважають, що рішення про об’єднання ухвалили з порушеннями. Депутатка селищної ради Людмила Швець каже – процедури дотримувались.

”Ми, Пантаївка, Диківка і Бандурівка, хочемо створити свою громаду, куди входить ще Ясинуватка, Морозівка та Алеївка. Ми все зробили згідно процедури, всі документи вже в Кропивницькому”.

За словами селищного голови Пантаївки, висновок про законність рішення мають отримати 6 грудня.

На початок