У Кропивницькому попрощалися з військовими Євгенієм Цимбалом та Олексієм Варавою

У Кропивницькому попрощалися з військовими Євгенієм Цимбалом та Олексієм Варавою

У Кропивницькому попрощалися з військовими Євгенієм Цимбалом та Олексієм Варавою
Євгеній Цимбал (ліворуч) та Олексій Варава (праворуч). Суспільне Кропивницький

На Алеї Слави Далекосхідного кладовища в Кропивницькому попрощалися із загиблими у війні з РФ солдатами Євгенієм Цимбалом та Олексієм Варавою. Євгеній Цимбал до російського вторгнення охороняв повітряні судна, з початку повномасштабної війни пішов добровольцем на передову. Олексій Варава був правоохоронцем, працював на підприємстві, на фронті став командиром відділення безпілотних авіаційних комплексів розвідувального взводу.

Євгеній Цимбал після дев’ятого класу переїхав із села Нерубайка Голованівського району в Кропивницький. Навчався в льотній академії, потім працював там, розповів колега загиблого Сергій Березній: "Ми охороняли аеродром. Коли почалася війна, коли почали наших хлопців забирати туди, він вирішив йти добровольцем разом з тими хлопцями, яких забрали. У воєнкомат ходив, поки його не забрали".

44-річний старший стрілець механізованого взводу Євгеній Цимбал загинув 10 листопада біля села Безіменне Херсонської області.

38-річного Олексія Вараву мобілізували у березні. Воював поблизу Бахмута й Вугледара Донецької області, сказала сестра військового Світлана Фіалка: "Олексій народився у Кропивницькому, навчався у Кіровоградській філії Харківського національного університету внутрішніх справ".

Олексій Варава загинув 12 листопада поблизу села Кліщіївка Донецької області, сказав родич бійця Михайло Фіалка: "Судячи з усього, щось технічно не спрацювало, і, як нам розповіли, вони вимушені були виконувати завдання командування без використання безпілотників. І під час виходу зі своїм напарником вони опинилися під артилерійським вогнем і загинули".

Читайте також

Підписуйтеся на новини Суспільне: Кропивницький у Вайбері , Телеграм, Інстаграм та Ютуб

На початок