У Львові прощаються із трьома захисниками України

У Львові прощаються із трьома захисниками України

У Львові прощаються із трьома захисниками України
. Фото: Роман Балук

У Львові сьогодні, 19 листопада, прощаються із трьома захисниками України. Богдан Добробабенко, Олександр Пухач, Дмитро Краснянський загинули на війні з Росією. Про це повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

Чин похорону відбувся об 11 годині у Гарнізонному храмі. За пів години, об 11.30, на площі Ринок розпочалась міська церемонія прощання. Поховають захисників на Личаківському кладовищі.

У Львові прощаються із трьома захисниками України
Військовий Богдан Добробабенко. Львівська міськрада

Богдан Добробабенко народився на Кіровоградщині. Навчався у Луганському університеті внутрішніх справ імені Едуарда Олексійовича Дідоренка.

Із початком російської агресії добровольцем вступив до Збройних сил України, пройшов "бойовий шлях" від гранатометника до командира роти.

У 2016 році разом із родиною переїхав до Львова. Богдан Добробабенко служив на базі Міжнародного центру миротворчості та безпеки. Двічі був нагороджений відомчими відзнаками Міністерства оборони України.

Після початку повномасштабного вторгнення РФ, вступив на посаду командира роти Інтернаціонального легіону оборони України. Згодом був командиром піхотної роти у складі 60-ї окремої піхотної Інгулецької бригади ОК "Південь" ЗСУ. Брав участь у звільненні Іванівки, Миколаївки, Новопетрівки, Високопілля, Архангельського, Трифонівки та Ольгиного на Херсонщині.

Указом Президента України від 8 липня 2022 року "за особистий героїзм" був нагороджений орденом Богдана Хмельницького III-го ступеня.

Чоловік загинув 19 жовтня 2022 року. Йому було 46 років.

В Богдана Добробабенка залишились дружина та двоє синів.

У Львові прощаються із трьома захисниками України
Військовий Олександр Пухач. Львівська міськрада

Олександр Пухач народився у Львові. Після завершення навчання у 1995-1997 роках проходив військову службу у колишньому Дніпропетровську (нині – Дніпро).  У 2021 році вступив до складу Збройних сил України. Виконував бойові завдання у зоні проведення Операції об’єднаних сил у складі 15-го окремого гірсько-штурмового батальйону Закарпатської бригади ОК "Захід" ЗСУ.  Указом Президента України від 11 квітня 2022 року "за самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України" був нагороджений орденом "За мужність" III-го ступеня.

Чоловік загинув 15 жовтня 2022 року. Йому було 45 років.

У Олександра Пухача залишилися син, двоє онуків та дві сестри.

У Львові прощаються із трьома захисниками України
Військовий Дмитро Краснянський. Львівська міськрада

Дмитро Краснянський народився у 1985 році. Закінчив Східноукраїнський національний університет імені Володимира Даля. Захоплювався фотографією, музичним мистецтвом, історією та подорожами.

Із початком повномасштабного вторгнення РФ добровольцем вступив до складу Збройних Сил України.

Воював проти російських військ у складі 68-ї окремої єгерської бригади імені Олекси Довбуша Корпусу ЗСУ. У жовтні 2022 року Дмитру Краснянському присвоїли звання "молодший сержант".

Читайте також

Бойові медики львівської 103 бригади сил ТрО отримали нагороди за врятовані життя

У Львові прощаються з воїнами Юрієм Хмілярем, Володимиром Довгуном та Олексієм Дегтярьовим

На початок