Аби обігріти Авангард, Рівнераду просять виділити майже 30 млн грн. В УКБ пояснили потребу

Аби обігріти Авангард, Рівнераду просять виділити майже 30 млн грн. В УКБ пояснили потребу

Аби обігріти Авангард, Рівнераду просять виділити майже 30 млн грн. В УКБ пояснили потребу
. На фото представник УКБ зліва, представник Фіалки справа/Колаж: Суспільне Рівне

Рівнераду просять виділити майже 30 млн грн, аби збудувати електромережі та підстанції для стадіону Авангард. В УКБ пояснили, що насамперед це потрібно, аби взимку будівлі новозбудованої спортарени можна було забезпечити теплом, а відтак не допустити пошкоджень як приміщень, так і техніки.

18 листопада пресслужба мерії зібрала пресконференцію у приміщенні Авангарду. Спікерами визначили двох людей: керівника проєкту генпідрядної організації Фіалка Андрія Конашка та головного інженера УКБ Рівного Анатолія Матвійчука.

Вони повідомили про проєкт, який передбачає фінансування у 29,7 млн грн. Основною причиною та необхідністю виділити гроші якнайшвидше називають потребу опалювати приміщення з обладнанням і меблями.

“Якщо приміщення не будуть опалюватись — буде багато що пошкоджено. Може бути взагалі катастрофа”, — каже Андрій Конашко.

Представник УКБ додав, що обладнання, яке змонтоване в комплексі Авангарду, “має працювати при плюсових температурах”. Планують, аби температура в приміщеннях була на рівні 16 градусів. ”Якщо тут буде мороз — думаю, воно все вийде з ладу. Це кошти не на утримання стадіону, а на будівництво мереж електропостачання для стадіону. Тут же є ще комунальний заклад “Авангард”, де працюють люди, де склади підрядника з матеріалами”, — сказав головний інженер управління капітального будівництва Рівнеради Анатолій Матвійчук.

Він пояснив, що у проєкт мають увійти будівництво основної та резервної ліній 10 кіловольтів, трансформаторна підстанція, дизельна електростанція і мережі 0,4 кіловольта, щоб заживити всі трибуни.

Разом із виготовленням проєкту усе реально зробити за місяць, каже представник УКБ. Це питання мають розглянути депутати на найближчій сесії Рівнеради.

Читайте також

  • У Рівному відкрили перший пункт обігріву на вулиці. Як працюватиме та скільки таких буде
  • Що робити при перебоях з мобільним зв'язком та інтернетом при відключенні світла. Пояснення спеціаліста
  • Куди дзвонити, якщо не посипано чи не розчищено. На Рівненщині з першим снігом почали діяти гарячі лінії

Читайте нас у Telegram: екстрені новини та щоденні підсумки

Підписуйтесь на рівненське Суспільне у Viber

Долучайтесь до нас в Instagram

Ми у Twitter

На початок