У Кропивницькому цьогоріч новорічної ялинки на центральній площі не буде

У Кропивницькому цьогоріч новорічної ялинки на центральній площі не буде

Ексклюзивно
У Кропивницькому цьогоріч новорічної ялинки на центральній площі не буде
Новорічна ялинка на площі Героїв Майдану у Кропивницькому, січень 2022 року. Суспільне Кропивницький

У Кропивницькому цьогоріч не будуть встановлювати новорічну ялинку на площі Героїв Майдану. Про це Суспільному розповіла начальниця управління культури Кропивницької міської ради Анна Назарець.

За словами Анни Назарець, у проєкті бюджету на 2022 рік були передбачені гроші на купівлю нової ялинки та ілюмінації. Це півтора мільйони гривень. У зв'язку з бойовими діями в країні, гроші вирішили перенаправити на потреби Збройних сил України.

"Велику ялинку на площі Героїв Майдану ми не плануємо встановлювати. Буде інший формат, можливо, на площі перед міською радою. Розглядається питання про облаштування новорічного містечка, буде символічна якась зроблена фотозона ,– сказала Анна Назарець. – Я не можу вам напевно сказати, чи буде щось, чи ні. Будемо дивитись, яка буде ситуація в Україні. Вивчається питання економії електроенергії. Зараз є пріоритети в Україні. Але залишити дітей без святкування ми також не зможемо".

Новорічних заходів з великою кількістю дітей не планують. "Якщо ми будемо облаштовувати новорічне містечко, це буде все ресурсами минулих років. Тобто ми нічого купувати не будемо однозначно".

Думка містян

Кропивничанка Олеся Харченко підтримує рішення не встановлювати ялинку на центральній площі міста. Вдома ж, для дітей, сказала, встановить: "Наскільки мені відомо, гроші (які мали витратити на встановлення ялинки – ред.) перерахують на потреби Збройних Сил України. Мені здається, що це найперше питання, яке потрібно вирішити. А свято – самі собі, своїй сім’ї, в своїй душі".

Маріне Головченко сказала, що рішення не встановлювати ялинку – правильне, з огляду на безпеку містян: "Люди не збиратимуться, а то, не дай бог, ракета впаде. Краще ці гроші витратити на ЗСУ. Вдома ялинку для дітей встановимо, для них має бути свято".

Що відомо

У минулому 2021 році новорічну ялинку на площі Кропивницького засвітили 19 грудня. 18 січня 2022 року ялинка впала через вітер.

Підписуйтеся на новини Суспільне: Кропивницький у Вайбері , Телеграм, Інстаграм та Ютуб
На початок