У Кропивницькому запрацювали шістнадцять тимчасових пунктів обігріву

У Кропивницькому запрацювали шістнадцять тимчасових пунктів обігріву

У Кропивницькому запрацювали шістнадцять тимчасових пунктів обігріву
.

Тимчасові пункти обігріву працюють у лікарнях, житлово-експлуатаційних організаціях і управліннях соціального захисту населення. Про це Суспільному розповів начальник міського управління з питань надзвичайних ситуацій Сергій Коваленко. У пунктах обігріву люди можуть зігрітися та випити чаю.

У пункті обігріву, який облаштували в житлово-експлуатаційному об’єднанні №1 є телевізор, стільці, два столи, лавка, одноразовий посуд. В аптечці – термометр, противірусні препарати, йод, перекис. З продуктів мають локшину швидкого приготування, хліб та варення. Продукти і ліки, за словами начальниці об’єднання Світлани Ковальової, принесли з дому працівники. Минулої зими пункт відвідала одна людина.

З 22 листопада працює пункт обігріву на території центральної міської лікарні. Його облаштували в санітарній кімнаті приймального відділення. У пункті є душ, лавка, продукти і ліки. За словами старшої медичної сестри Тетяни Сушкет, хліб, цукор і чай взяли у харчоблоці, печиво купили за власні гроші. Торік до них звернулося десятеро людей.

”Виділена кімната, куди може звернутися будь-хто, в тому числі, безхатченки. Ми пропонуємо солодкий гарячий чай, хліб з варенням, печиво. Пункт обігріву працює цілодобово. Якщо людина потребує госпіталізації, викликаємо чергового лікаря, хворого оглядають і госпіталізують”.

До тимчасового пункту обігріву у приймальному відділенні другого стаціонару центральної міської лікарні минулого року звернулося більше півсотні кропивничан. Продукти купують за кошти лікарні, розповіла Суспільному завідувачка приймального відділення Тамара Халявкіна.

”Люди уже приходили і користувалися послугами. Вдень не було, а ввечері приходили. Зараз не дуже холодно, а коли буде холодніше – буде більше людей. Минулого року було так само”.

Начальник міського управління з питань надзвичайних ситуацій Сергій Коваленко каже: організації самостійно вирішують, якими продуктами і медикаментами забезпечити відвідувачів пунктів обігріву.

„Благодійництвом займається кожна організація добровільно, забезпечуючи людей мінімально необхідним асортиментом”.

Міська влада, за його словами, забезпечуватиме продуктами мобільні пункти обігріву.

На початок