Вадим Гутцайт виграв вибори на пост президента НОК України

Вадим Гутцайт виграв вибори на пост президента НОК України

Вадим Гутцайт виграв вибори на пост президента НОК України
. Мінмолодіспорту

За нього прогосували 83.6% делегатів.

Новим президентом Національного олімпійського комітету України обрано Вадима Гутцайта. Він переміг на виборах президента, які відбулися на Генеральній Асамблеї НОК України.

На виборах, що пройшли 17 листопада в рамках звітно-виборчої конференції НОК, на посаду президента висувалися троє: чинний Міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт, народний депутат IX скликання українського парламенту Жан Беленюк, а також директор ННІ спеціальної фізичної і бойової підготовки та реабілітації Ігор Малинський.

Читайте також: Олена Білосюк знялася з виборів президента НОК України на користь Жана Беленюка

Після цього делегати провели таємне онлайнголосування, за результатами якого президентом обрали Гутцайта. На виборах Вадим Гутцайт набрав 123 голоси, Жан Беленюк - 22, а Ігор Малинський - 2.

Цього року повноваження президента українського НОК склав Сергій Бубка. Він обіймав керівну посаду з 2005 року, коли став четвертим очільником організації в незалежній Україні.

Що передувало виборам

  • Список з чотирьох кандидатів на посаду президента НОК було оголошено на початку листопада.
  • За день до підтвердження своєї кандидатури Жан Беленюк звинуватив комітет в "абсолютній непрозорості" напередодні виборів.
  • Вадим Гутцайт, зі свого боку, заявив, що в разі обрання не планує поєднувати роботу в Кабінеті міністрів України з посадою президента НОК. Та повністю зосередиться на олімпійському русі.
  • За тиждень до виборів Беленюк викликав Гутцайта на публічні дебати. Проте позитивної відповіді з боку іншого претендента на посаду не отримав.
На початок