У громаді на Кіровоградщині безкоштовно надають дрова переселенцям

У громаді на Кіровоградщині безкоштовно надають дрова переселенцям

У громаді на Кіровоградщині безкоштовно надають дрова переселенцям
. Суспільне Кропивницький

У громаді Олександрійського району Кіровоградської області безкоштовно надають дрова переселенцям, а також сім'ям, рідні яких загинули на фронті російсько-української війни. Про це Суспільному розповів староста села Чечеліївка Сергій Дяченко.

Причіп дров отримала родини з селища Велика Олександрівка Херсонської області. 26 березня у цьому селі російські війська обстріляли людей на ринку, розповідає Наталія Товста. "На ринку загинула дитина, чотири роки. У нас були вибухи в дворі, хата вся осколками побита. А касетні, вони такі, як порізаний дріт".

У громаді Олександрійського району на Кіровоградщині безкоштовно надають дрова переселенцям
Переселенка з Херсонської області Наталя Товста. Суспільне Кропивницький

Родина поїхала з Херсонщини на початку травня. Село, де нині живуть, не газифіковане. Безкоштовні дрова для їхньої родини – це велика допомога, каже жінка. Зимувати планують на Кіровоградщині. "Два місяці ми жили під окупацією, більше не змогли. Це був пресинг, відчували себе людьми третього сорту: ходити з білими пов’язками на руках, з паспортами, якщо навіть до сусідки вийти за три хати – в тебе повинна бути біла пов’язка".

Дрова заготовили для переселенців трьох сіл округу, розповів староста Сергій Дяченко. Їх нарубують під час санітарної чистки території, в тому числі порожніх будинків.

У селах Петрівської селищної ради живе 1200 переселенців. Вони живуть у приватних будинках і дитсадках. На їх опалення з селищного бюджету виділили один мільйон 200 тисяч гривень, розповіла селищна голова Світлана Тилик. За її підрахунками заготовленого вистачить до кінця зими.

Читайте також

Підписуйтеся на новини Суспільне: Кропивницький у Вайбері , Телеграм, Інстаграм та Ютуб
На початок