Скільки коштує можливість уникнути мобілізації в окупації на Луганщині — дані Генштабу

Скільки коштує можливість уникнути мобілізації в окупації на Луганщині — дані Генштабу

Скільки коштує можливість уникнути мобілізації в окупації на Луганщині — дані Генштабу
Російські військові у так званій ЛНР. Фото: АР

У окупованому місті Кадіївка, що на Луганщині, представники окупаційної влади почали побудинковий обхід в рамках мобілізації, в тих, хто не хоче воювати вимагають гроші.

Про це повідомив Генштаб ЗСУ.

"Окупанти ходять по будинках і проводять примусову мобілізацію місцевого населення. В окремих районах тимчасово окупованої території Луганської області фіксуються випадки вимагання коштів за можливість уникнення мобілізації", — розповіли у Генштабі.

Як приклад привели випадки у Старобільському районі: там представники місцевих так званих силових структур пропонують уникнути “мобілізації” за 15 тисяч доларів.

Що відомо

  • 13 листопада стало відомо, що президент РФ Володимир Путін доручив демобілізувати студентів з тимчасово окупованих територій Донбасу, яких примусово призвали до російської окупаційної армії.
  • Голова Луганської ОВА Сергій Гайдай у липні повідомляв про те, що росіяни відправляють на передову студентів останніх курсів та людей майже пенсійного віку. В окупованому Донецьку примусово мобілізували понад 100 студентів медичного університету.
  • За даними Східної правозахисної групи, на кінець липня серед примусово мобілізованих з "Л/ДНР" загинуло понад 23 тисячі людей. На той час росіяни примусово призвали близько 100 тисяч людей, з тимчасово окупованої Донецької та Луганської областей, але на цьому "мобілізація" не зупинилась.
  • В Горлівці внаслідок "мобілізації" практично не залишилось чоловіків. Окупанти продовжують проводити облави на Центральному ринку, громадських місцях та магазинах з метою "призвати" ще 6 тисяч чоловіків.

Читайте всі новини Донбасу в Telegram, Viber, Facebook, YouTube та Instagram

На початок