"Ми — один народ". Ломаченко й Усик знялися у фільмі про церкву та дружбу з росіянами

"Ми — один народ". Ломаченко й Усик знялися у фільмі про церкву та дружбу з росіянами

"Ми — один народ". Ломаченко й Усик знялися у фільмі про церкву та дружбу з росіянами
.

Українські боксери Василь Ломаченко й Олександр Усик знялися у документальному фільмі, знятому Російською православною церквою та Московським патріархатом в Україні. У стрічці вони розповідають про свою віру та заявляють, що українці й росіяни є єдиним народом.

Фільм має назву "Здрастуй, брате! Христос воскрес!", і створений спільно російським монастирем "Корсунська Князь-Володимирська чоловіча пустинь" та Києво-Печерською лаврою, яка підпорядкована УПЦ Московського патріархату.

Крім Усика та Ломаченка, у стрічці фігурують російські спортсмени Олексій Назаров та Олександр Трубніков, а також митрополит Української православної церкви Московського патріархату Онуфрій.

В описі до фільму, опублікованого на ютуб-каналі "Корсунська пустинь", йдеться:

"Фільм розповідає про віру, дружбу, братів у Христі відомих українських боксерів чемпіонів світу Василя Ломаченка, Олександра Усика та російських спортсменів. У нелегкі часи для канонічної православної церкви України бійці залишаються відданими Богу, вірі, вітчизні!"

Як підтвердження цих слів Ломаченко розповідає, що має багато родичів і друзів у Росії, і не відмовиться від спілкування з ними:

"Я просто не можу припинити з ними спілкуватися через те, що мені сказали: це країна, яка воює з нашою країною. По суті, ми — єдиний народ. Для мене з дитинства не було понять "Росія", "Україна", "Білорусь". Не було поняття, що це інші люди, або інша країна, що є межа якась. Я завжди вважав, що ми єдиний народ".

Олександр Усик, судячи з усього, притримується тієї самої думки:

"Я спілкуюся з людиною, а не з її національністю. Якщо ця людина до мене добре ставиться, то і я до неї так само ставлюся. З хлопцями, які живуть, наприклад, у Москві, ми разом тренувалися, пили з однієї чашки, їли з однієї тарілки кашу, коли були малими. А тепер, бачите, хтось ділить портфелі, а я маю ділити дружбу з людиною? Я продовжуватиму з нею дружити!", — наголосив боксер.

Що відомо

  • У січні Василь Ломаченко опублікував скандальний ролик, у якому фігурував російський спецназ, а наприкінці — подяка за створення відео "вєжлівим людям". Саме так називали себе російські спецназівці без розпізнавальних знаків, які вторглися до Криму в 2014 році під час анексії півострова.
  • Пізніше він відповів на гнівні коментарі українців віршем, де наголошує, що "Бог для всіх один", а також відеороликом, де пригадав моменти кар'єри, коли підіймав над собою український прапор на честь перемог.
  • Олександр Усик дав інтерв'ю, у якому засудив декомунізацію й закликав тих, хто це робить, узяти мотузку й повіситися.

На початок