Десятикратний чемпіон світу з брейкінгу тренує кропивницьких дітей

Десятикратний чемпіон світу з брейкінгу тренує кропивницьких дітей

Ексклюзивно
Десятикратний чемпіон світу з брейкінгу тренує кропивницьких дітей
. Суспільне Кропивницький

Десятикратний чемпіон світу з брейкінгу Михайло Курлов з Запоріжжя, через постійні обстріли рідного міста, переїхав жити в Кропивницький. Суспільному розповів, тепер готує місцевих брейк-дансерів до участі у Всеукраїнському чемпіонаті, де відбудеться відбір в збірну України на Олімпіаду 2024 в Парижі.

Два роки тому Міжнародний олімпійський комітет включив брейкінг до програми Олімпіади.

Михайло Курлов брейкінгом займається 23 роки. Учасник команди "East side bboys", яка створена в 2004 році, і представляє східну частину України. Говорить, ця команда одна із перших почала виїжджати за кордон і показувати рівень українського breaking.

Голова Кіровоградської обласної федерації брейк-дансу Євгеній Мочерняк розповів, у 2021 році Михайло Курлов проводив майстеркласи для дітей у Кропивницькому. "Коли почалося вторгнення, ми домовилися з Мішею, що допоможемо йому переїхати до нашого міста, у нього буде робота, яку він любить, якою займається".

У Кропивницький Михайло Курлов переїхав 15 вересня. "Найстрашніше, коли ти чуєш вибухи, які близько. Ракети прилітають в будинки, в центр міста там, де я жив. Багато знайомих виїхало з Запоріжжя".

В кінці листопада 2022 року Всеукраїнський брейкінг-чемпіонат відбудеться у Львові, говорить Євгеній Мочерняк. "До цього часу нам потрібно відібрати збірну, яку ми повеземо представляти нашу область на цей чемпіонат. Тому ми усією командою розуміємо, що співпраця з Мішею — це супер класний досвід".

Михайло Курлов розповів про свої плани на майбутнє: "Розвивати брейкінг в Кропивницькому. Зробити якісніший рівень для дітей, які тут тренуються. Тут зараз в нас команда, це інший рівень. Тому будемо брати та робити по максимуму".

Читайте також

Підписуйтеся на новини Суспільне: Кропивницький у Вайбері , Телеграм, Інстаграм та Ютуб
На початок