Навчальний рік чернігівські школярі завершать дистанційно

Навчальний рік чернігівські школярі завершать дистанційно

Навчальний рік чернігівські школярі завершать дистанційно
. оригінал

У Чернігові навчальний рік у школах закінчать 29 травня і дистанційно. Про це сказав начальник управління освіти Василь Білогура під час розширеної наради в міськраді. З його слів, учні 4-9 класів державну підсумкову атестацію не здаватимуть. Підсумкові оцінки будуть виставлені на основі річної.

«Відповідно до структури календарного року, яка затверджена педагогічними радами, фактично наразі відбувається навчання дистанційно. Учні 4-9 класів звільнені від здачі ДПА, тому оцінювання відбувається з врахуванням оцінок, які були отримані учнями протягом навчального року до введення карантинних заходів і наразі відбувається поточне оцінювання при дистанційному навчанні», - сказав начальник управління освіти Василь Білогура.

Коли 11-класники здаватимуть ЗНО, поки не відомо. Строки складання незалежного оцінювання визначать після того, як ухвалять рішення про закінчення карантину.

«Є декілька сценаріїв. Один із них - це можливі дати проведення зовнішнього незалежного оцінювання з 25 червня по 07 липня. Або ж, якщо карантинні заходи закінчаться пізніше, то це буде серпень, початок вересня і відповідно буде зміщена вступна компанія до вищих навчальних закладів», - розповів Василь Білогура.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уряд продовжив карантин, але ввів низку послаблень

На початок