У росЗМІ заявили про смерть колаборанта Стремоусова

У росЗМІ заявили про смерть колаборанта Стремоусова

У росЗМІ заявили про смерть колаборанта Стремоусова
. Кирило Стремоусов. Фото: пропагандистський канал

У деяких росЗМІ заявили про смерть колаборанта, так званого "заступника губернатора Херсонської області" Кирила Стремоусова. Начебто він загинув в ДТП.

Натомість окупаційне "Міністерство здоров'я" заявило, що загибель Стремоусова офіційно не підтверджують. Відомо лише про ДТП, в якому стані перебуває колаборант, з'ясовують.

Пізніше так званий "виконувач обов'язків губернатора Херсонщини" Сальдо підтвердив смерть свого "заступника" Стремоусова. Сказав, що той загинув на території Херсонської області в ДТП.

У коментарі Суспільному, перший заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський сказав, що інформація поки не підтверджена. Можливе інсценування.

Голова Херсонської ОВА Ярослав Янушевич у коментарі Суспільному сказав, що зараз підтвердити або спростувати цю інформацію ми не можемо.

"Скажу одне – нас не цікавить ані життя, ані смерть колаборантів. Усі вони обов’язково постануть перед судом: хтось перед українським, а хтось перед божим. Жоден з них не уникне відповідальності за те, що вони зрадили Україну і перейшли на бік росіян, які катували, гвалтували та вбивали український народ", — сказав Янушевич.

Ввечері Президент РФ Путін підписав указ про нагородження Стремоусова "орденом мужества" посмертно.

Що відомо

Кирило Стемоусов задовго то вторгнення мав проросійську позицію — організовував "Русские пробежки" у Херсоні. Його вважали кобівцем і знали як “людину Президента”.

Після повномасштабного вторгнення Росії в Україну Стремоусов очолив “Комітет спасіння “За мир і порядок”, згодом став “заступником голови ВЦА Херсонської області”.

За весь час відзначився гучними заявами:

  • обіцяв ще у травні ввести на окупованій території Херсонщини в грошовий обіг російський рубль і вилучити гривню, остання і досі в обігу;
  • говорив, що Херсонська область увійде до складу РФ без референдуму;
  • "дозволив” українську мову на окупованих територіях;
  • писав суперечливі відео. Наприклад, заявляв про введення у Херсоні цілодобової комендантської години, потім говорив, що ні і таке інше.

Коли у Херсоні з'явились листівки з винагородою за його голову, Сремоусов втік до Росії. Згодом повернувся до Херсона. І залишався там до так званої “евакуації адміністрації Херсонщини” на лівобережжя Херсонщини до Генічеська.

Читайте також

  • 259 день війни: хроніка подій в Херсонській області

Читайте нас у Тelegram: Суспільне Херсон

Підписуйтесь на Суспільне Херсон у Viber

На початок