Опалювальний сезон на Кіровоградщині розпочали із заборгованостями

Опалювальний сезон на Кіровоградщині розпочали із заборгованостями

Опалювальний сезон на Кіровоградщині розпочали із заборгованостями
Котельня підприємства "Теплоенергетика" / жовтень 2021 року. Суспільне Кропивницький

Опалювальний сезон у Кіровоградській області розпочали 308 котелень теплопостачальних підприємств регіону. Жителі заборгували за тепло, отримане протягом попередніх років, 368 мільйонів гривень, розповіла директорка обласного департаменту житлово-комунального господарства Ольга Довжук.

За інформацією Ольги Довжук, 308 котелень – це 78% від їх загальної кількості в регіоні. Не працюють 89 котелень у закладах освіти, де навчаються дистанційно. Опалювальний сезон розпочали у 216 дитсадках (70% від загальної кількості – ред.) та 212 школах (83% – ред.): "Розпочали роботу найбільші теплопостачальні підприємства області у Кропивницькому, Олександрії, Світловодську, Власівці, Долинській. Опалюються усі лікарні й інтернати".

За даними Ольги Довжук, опалюються 1366 житлових будинків. Це 98,6% від загальної кількості в області.

Щодня в області фіксують два-три пориви тепломереж, сказала директорка департаменту: "Є пориви і у Кропивницькому, і у Світловодську, і в Олександрії. Але їх значно менше ніж минулого року. Минулого року у нас тільки по Світловодську, на початок опалювального сезону, було 44 пориви внутрішньобудинкових мереж. На тепломережах доходило до 60 поривів".

Про заборгованості

Борг населення області за теплопостачання – 368 мільйонів гривень, 155 мільйонів за транспортування газу винні теплопостачальні підприємства Кіровоградщини підприємству "Кіровоградгаз", майже 400 мільйонів гривень за газ – компанії "Нафтогаз Трейдинг". Це дані від Ольги Довжук: "Не можу точно сказати – буде 398 чи 400 мільйонів, бо ще не подався основний наш боржник – "Теплоенергетик". Оплата за енергоносії, передусім – це суттєва підтримка для бюджету, для закупівлі електроенергії, закупівлі природного газу".

Під час дії воєнного стану в Україні забороняється відключати комунальні послуги через борги.

Що відомо

Опалювальний сезон у Кропивницькому розпочався 30 жовтня. 1 листопада працівники комунального підприємства "Теплоенергетик" ліквідовували 50 поривів тепломереж. Це підприємство забезпечує теплом 14,5 тисяч кропивничан.

Читайте також

Підписуйтеся на новини Суспільне: Кропивницький у Вайбері , Телеграм, Інстаграм та Ютуб
На початок