Путін може долучитися до саміту G20 віртуально — президент Індонезії

Путін може долучитися до саміту G20 віртуально — президент Індонезії

Путін може долучитися до саміту G20 віртуально — президент Індонезії
. Президент РФ Володимир Путін, 26 жовтня 2022 року, фото: AP

Президент Індонезії Джоко Відодо заявив, що президент Росії Володимир Путін може долучитися до саміту "Великої двадцятки", який відбудеться на індонезійському острові Балі, у віртуальному форматі.

Про це 8 листопада повідомляє Reuters.

"Президент Росії Володимир Путін приєднається до саміту лідерів G20 наступного тижня "якщо дозволить ситуація", сказав у вівторок його індонезійський колега та організатор зустрічі, додавши, що натомість Путін міг би бути віртуально", — йдеться у повідомленні.

Як зазначає видання, Відодо, який є головою цьогорічної зустрічі блоку великих економік, сказав, що Путін під час телефонної розмови минулого тижня не виключив участі в саміті на Балі, запланований на 15-16 листопада.

"Але якщо ні... можливо, він попросить зробити це віртуально", — сказав індонезійський президент.

Як раніше повідомляв Джоко Відодо, він має "сильне враження" що Путін може не відвідати саміт G20.

Що відомо

  • Індонезія готова організувати зустріч президента України Володимира Зеленського та президента РФ Володимира Путіна під час саміту G20. Про це в інтерв'ю РИА "Новости" заявивпосол Індонезії в РФ Хосе Таварес.
  • Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк не виключив того, що президент України Володимир Зеленський може особисто відвідати саміт "Великої двадцятки", який пройде восени в Індонезії.
  • 7 липня на острові Балі в Індонезії відбулася дводенна зустріч міністрів закордонних справ "Групи двадцяти". Росія також брала участь у зустрічі, але деякі світові лідери, зокрема країн Великої сімки ігнорували представника РФ. Вони не прийшли на вечерю зі всіма міністрами країн-членів G20 через присутність Сергія Лаврова.

Читайте також

Україна не братиме участі у саміті G20, якщо там буде Путін — Зеленський

МЗС України закликає відкликати запрошення Путіна на саміт G20

ЗМІ повідомили, що Зеленський може зустрітися з Путіним на саміті G20. В ОПУ прокоментували

На початок