"Карантинні" лікарні Харкова: у мерії прокоментували заяву лабораторного центру

"Карантинні" лікарні Харкова: у мерії прокоментували заяву лабораторного центру

Ексклюзивно
"Карантинні" лікарні Харкова: у мерії прокоментували заяву лабораторного центру
. ЦГЗ МОЗ України

У 25 міській клінічній лікарні на коронавірус перевірять 265 працівників. Також у мерії повідомили, що не закривали на карантин міську лікарню №27, про що раніше заявили у Харківському лабораторному центрі.

Про це Суспільному сказала заступниця Харківського міського голови з питань охорони здоров'я та соцзахисту Світлана Горбунова-Рубан.

Їй відомо про одного хворого із СOVID-19. Тоді як у Харківському лабораторному центрі Суспільному повідомили про 21 випадок серед медпрацівників.

"Проведено засідання епідкомісії, щоб обмежити приймання хворих до тих відділень, де був виявлений один випадок. Обстежуються усі медичні працівники, 265 людей на сьогодні. Роблять повторні перевірки. Ті, що були спочатку позитивні — сьогодні негативні. Обмежені ті площі, на яких перебувають ті люди, але вся лікарня працює", — сказала Горбунова-Рубан.

Щодо лікарні №27, у якій, за даними лабцентру, також виявили хворих на коронавірус медиків і запровадили карантин, у Горбунової-Рубан інформації немає:

"У мене нема інформації про 27 лікарню. Ми не закривали 27 лікарню на карантин, не знаю, звідки у вас така інформація".

"Все робиться згідно з епідемічними правилами. Там працюють епідеміологи, все робиться згідно з їхніми приписами: проводиться дезінфекція, проводиться заходи з ліквідації непотрібних наслідків. Хворі перебувають на самоізоляції. Хто здоровий — працюють. Пацієнти просто не приймаються нові. Інші на спостереженні", — сказала Горбунова-Рубан.

Що відомо

  • Дві міські лікарні у Харкові закрили на карантин — лабцентр.
  • Понад 80 медиків інфікувалися COVID-19 на Харківщині — обладміністрація.
  • На 4 травня у Харківській області — 361 підтверджений випадок коронавірусу. 9 з них померло, 37 одужали.
  • На Харківщині визначені опорні лікарні для госпіталізації хворих на коронавірус: список. В регіоні діють гарячі лінії з питань коронавірусу: 712-45-00, 97-60-13.
На початок