У Черкасах попрощалися з двома військовими, які загинули на Донеччині

У Черкасах попрощалися з двома військовими, які загинули на Донеччині

У Черкасах попрощалися з двома військовими, які загинули на Донеччині
. Суспільне Черкаси

У Черкасах попрощалися з двома військовослужбовцями: 26-річним Богданом Остапенком та 30-річним Денисом Бучмінським.

Обоє хлопців загинули 30 жовтня через артилерійський обстріл вогневих позицій у Донецькій області, повідомила Суспільному речниця Черкаського обласного територіального центру комплектування Аліна Кривошея.

Богдан Остапенко – син викладачки Черкаського Національного університету Наталії Остапенко, на війну пішов добровольцем.

"Богдан працював у нас у магазині спортивного та туристичного спорядження. Був дуже хорошою людиною, найдобрішим і найрозумнішим у колективі, він завжди хотів захищати Україну. Йому прийшла повістка, але він і до того ходив у військкомат декілька разів. Його не брали, а цей раз взяли", — прокоментував колега загиблого Олексій Страшко.

Попрощалися з двома військовими
Богдан Остапенко. Суспільне Черкаси

"Він вчився в інституті економіки і права. Він здобув економічну освіту. Але я його знаю змалечку, від народження, маленького та довгожданного, Богом даного — його і назвали так символічно. Шкода, що тільки таке коротке життя він прожив", — розповів викладач Черкаського національного університету Ігор Погрібний.

Попрощалися з двома військовими
Суспільне Черкаси

Військовий Денис Бучмінський родом із Донеччини. Його колега Антон Товстоп’ят пригадав хлопця, як приязного, чуйного та освіченого, який знав декілька мов та цікавився історією:

"Денис пішов сам у перші дні повномасштабного вторгнення Росії в Україну у військкомат. Тоді його не взяли. Дні чотири побув у військкоматі, а потім у травні його мобілізували, відправився на війну, пробув два місяці на Чернігівщині, у 20 числах направили у Донецьку, а 27 жовтня пішов на останнє завдання".

Попрощалися з двома військовими
Денис Бучмінський. Суспільне Черкаси

Що відомо

  • 24 лютого о четвертій годині ранку Росія напала на Україну. Президент Росії Володимир Путін виступив з екстреним зверненням до громадян, в якому повідомив про рішення щодо початку військової операції на Донбасі.
  • Зранку 1 березня на Черкащині пролунали чотири вибухи в Уманському районі. Життю черкаських військових, які отримали травми під час вибухів в Умані, нічого не загрожує.
  • 12 березня на Черкащині під час нічних авіанальотів збили ракету. Її уламки впали на подвір'я, пошкодивши будинок і кілька авто, травмованих немає повідомив керівник Черкаської обласної військової адміністрації Ігор Табурець.
  • На Черкащині в ніч на 16 березня збили ракету, повідомив радник керівника Обласної військової адміністрації Олександр Скічко. За його словами, травмованих унаслідок події немає.
  • 26 червня по Черкащині було завдано два ракетних удари, унаслідок яких загинула одна людина, п'ятеро людей отримали травми. Також пошкоджена інфраструктура.
  • 16 липня під час повітряної тривоги на Черкащині чули вибухи. Два вибухи пролунали в одному із сіл Чигиринської тергромади.
  • У Черкаській обласній прокуратурі розпочали кримінальне провадження стосовно ураження ракетами ферми на Чигиринщині 16 липня. Таку інформацію повідомили у пресслужбі Офісу Генпрокурора.
  • 7 серпня жителі Черкащини чули кілька вибухів до оголошення повітряної тривоги. Інформація не підтвердилась, про це повідомила Суспільному речниця Головного управління Нацполіції області Зоя Вовк.
  • 8 серпня над Уманщиною збили російські "Калібри". Уламки однієї ракети влучили у деревообробне підприємство, одна людина загинула, кілька отримали поранення, розповів керівник Черкаської обласної військової адміністрації Ігор Табурець.
  • На Канівщині під час повітряної тривоги 24 серпня було чутно вибухи, про це Суспільному повідомили місцеві жителі. За словами керівника Черкаської ОВА Ігоря Табурця — спрацювала ППО.
  • У Черкаській області 24 серпня українські військові збили один безпілотник. Імовірно Орлан-10, повідомили в пресслужбі Повітряного командування "Центр".
  • На Черкащині 10 жовтня після 17-ї години було чутно вибухи. Спрацювала ППО, є руйнування та травмовані, розповів Суспільному керівник Черкаської ОВА Ігор Табурець.
  • 10 жовтня протиповітряна оборона знищила дрони "Shahed-136", спрямовані на критичну інфраструктуру Черкащини. Про це повідомили в пресслужбі оперативного командування "Південь" Збройних Сил України.
  • На Черкащині 12 жовтня місцеві жителі чули вибух, повітряна тривога оголошена не була. Керівник Черкаської ОВА Ігор Табурець повідомив, що спрацювала протиповітряна оборона.
  • 12 жовтня над Черкащиною збили російський безпілотник. Про це повідомили в пресслужбі оперативного командування "Південь" Збройних Сил України.
  • Під час повітряної тривоги вночі 22 жовтня на Черкащині було чутно вибухи. Попередньо відомо, що область атакували дронами-камікадзе, повідомив керівник ОВА Ігор Табурець. Росіяни влучили у об'єкт критичної інфраструктури.
  • Під час ранкової повітряної тривоги 31 жовтня росіяни завдали ракетного удару по об'єкту енергетичної інфраструктури Черкащини. Четверо людей отримали травми, повідомив начальник ОВА Ігор Табурець.
  • Вночі 2 листопада на Черкащині було чутно вибухи, повідомили Суспільному місцеві жителі. За словами керівника ОВА Ігоря Табурця, спрацювала протиповітряна оборона. З його слів, над однією з громад області два "шахіди" збили силами ППО. Один влучив у порожній резервуар від пального.

Читайте нас у Telegram: головні новини Черкащини та України

Дивіться нас на YouTube: найцікавіші новини Черкащини та України

Читайте також

На початок