Ми не винні в тому, що можемо заразитися - заступник директора Сумського лабораторного центру

Ми не винні в тому, що можемо заразитися - заступник директора Сумського лабораторного центру

Ми не винні в тому, що можемо заразитися - заступник директора Сумського лабораторного центру
. Сумська ОДА

Коментуючи ситуацію із хворою на коронавірус продавчинею у Сумах, заступник директора Сумського лабораторного центру Михайло Мацюк сказав, що жінка не знала про хворобу.

"Людина хотіла, як краще. Вона годувала свою сім'ю. Ми не винні у тому, що можемо заразитися", - сказав Михайло Мацюк.

Він також вважає, що варто забезпечити контрольоване перевезення людей з одного населеного пункту до іншого на роботу. Жінка їздила до Сум "попутками", повідомив він.

Уведення карантину, на думку Михайла Мацюка, сприяло тому, що захворюваність на COVID-19 протікає плавно, немає великого стрибка захворюваності та високої смертоності.

"Люди повинні зрозуміти, що все, що ми робимо, воно робиться для них, а не просто "для галочки". Дотримуйтесь певних правил і не думайте, що, якщо потепліло, то ці правила необхідно оразу зняти. Ми не можемо одразу зупинитися і сказати: все, ми вирішили всі проблеми. Навіть послабшення ситуації можливе. Ті обмеження, які були запроваджені раніше, дають свої результати", - сказав Михайло Мацюк.

Він також наголосив на тому, що громадянам варто віддати перевагу онлайн-сервісам та телефонним зв'язкам для вирішення нагальних питань і проблем. Якщо є потреба відвідування якихось установ, варто дотримуватися дистанції в чергах, уникати скупчень, спілкування один з одним.

Що відомо:

  • У Сумах на коронавірус захворіла продавчиня супермаркету
  • МОЗ опублікувало перелік гарячих ліній для відповідей на питання щодо коронавірусу.
  • Кабінет міністрів продовжив дію обмежувальних заходів до 22 травня, проте запровадив низку послаблень після 11 травня. Зокрема планується відкрити парки, сквери та зони відпочинку.

На початок