У Сумах на коронавірус захворіла продавчиня супермаркету

У Сумах на коронавірус захворіла продавчиня супермаркету

У Сумах на коронавірус захворіла продавчиня супермаркету
. УНІАН

Про те, що одна з хворих на коронавірус працювала в супермаркеті Сум, повідомив на апаратній нараді у Сумській міськраді заступник міського голови Степан Пак.

"Що стосується магазина, там цілий колектив іде на самоізоляцію. Ми не знаємо, скільки людей пройшло через цей магазин і безпосередньо через цього продавця. Тому будемо контролювати ситацію, відслідковувати", - прокоментував Степан Пак.

Сьогодні в Сумах, з приводу виявлення коронавірусу у продавчині, збереться комісія з питань техногенної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Усього в Сумах нині 5 хворих на коронавірус. За інформацією Олени Чумаченко, в.о. начальниці відділу управління охорони здоров'я Сумської міськради, нині медики нарахували 60 осіб, які контактували з цими хворими.

Магазин закрився, повідомив заступник директора Сумського лабораторного центру Михайло Мацюк. Жінка, у якої виявили коронавірус, їздила до Сум на роботу із села Симонівка. Добиралася "попутками", повідомив Михайло Мацюк.

"Завжди існує ризик зараження в самому колективі. Це - коло близьких контактних осіб. І в цьому магазині всі контактні будуть обстежені незалежно від того, в яку зміну вони працювали", - сказав Михайло Мацюк.

Що відомо:

  • За останню добу коронавірусну інфекцію підтвердили у 2 осіб - у Глухові та Кролевці. Всього зафіксували 112 випадків коронавірусу, з них 62 людини одужали, 4 - померли.
  • За даними Центру громадського здоров’я, станом на 9:00 4 травня в Україні 12331 лабораторно підтверджений випадок COVID-19, з них 303 летальні, 1619 пацієнтів одужало. Хворобу підтверджено у 855 дітей та 2 387 медиків.
  • МОЗ опублікувало перелік гарячих ліній для відповідей на питання щодо коронавірусу.
На початок