США просять Зеленського показати готовність до переговорів з РФ — Washington Post

США просять Зеленського показати готовність до переговорів з РФ — Washington Post

США просять Зеленського показати готовність до переговорів з РФ — Washington Post
. Білий дім. Фото: Associated Press

Адміністрація президента США Джо Байдена приватно закликає українську владу заявити про свою готовність вести переговори з Росією. Про це пише газета The Washington Post із посиланням на джерела.

В адміністрації Байдена, зокрема, просять президента України Володимира Зеленського відмовитися від публічної відмови брати участь у мирних переговорах, поки президент РФ Володимир Путін перебуває при владі.

У матеріалі йдеться про те, що ці заклики спрямовані не на те, щоб підштовхнути Україну сісти за стіл переговорів, а є продуманою спробою переконатися, що Київ збереже підтримку інших країн, громадяни яких можуть хвилюватися через перспективу війни на довгі роки.

WP зазначає, що дискусії демонструють, наскільки складною стала позиція адміністрації Байдена щодо України, оскільки офіційні особи США публічно обіцяють підтримувати Київ величезними сумами допомоги "стільки, скільки буде потрібно", водночас сподіваючись на вирішення конфлікту, який протягом останніх восьми місяців завдав тяжкого удару по світовій економіці та викликав побоювання ядерної війни.

"Хоча американські чиновники поділяють оцінку своїх українських колег, що Путін зараз несерйозно ставиться до перемовин, вони визнають, що заборона Зеленського на перемовини з ним створила занепокоєння в деяких частинах Європи, Африки та Латинської Америки, де руйнівний вплив війни на доступність і вартість їжі та палива відчувається найбільш гостро", — йдеться у матеріалі.

Що відомо

  • Президент України Володимир Зеленський вважає, що переговори з Росією можливі, коли територіальна цілісність України буде відновлена в межах міжнародно визнаних кордонів 1991 року.

Читайте також

Іран визнає постачання дронів Росії, Україна очікує ППО. 256 день війни. Онлайн

Зеленський ввів у дію рішення РНБО про неможливість проведення переговорів із Путіним

Резніков розповів, чи піде Україна на "мирні" переговори з РФ

Дорога смерті: розстріляні російськими військовими цивільні авто на Київщині. Розслідування

Повага до територіальної цілісності та покарання відповідальних за терор: Зеленський назвав умови для миру з РФ

На початок