У День української писемності та мови відбудеться форум "Українська – мова Перемоги"

У День української писемності та мови відбудеться форум "Українська – мова Перемоги"

У День української писемності та мови відбудеться форум "Українська – мова Перемоги"
. Фото: УНІАН

9 листопада в День української писемності та мови Всеукраїнський рух "Єдині" проведе форум "Українська – мова Перемоги". Про це організатори повідомили у пресрелізі.

Трансляція форуму відбудеться наступної середи о 19:00 на YouTube-каналі Єдині.

Подія пройде за участі Ініціативи "Навчай українською", ГО "Українська гуманітарна платформа", за інформаційної підтримки Суспільного. Вона має на меті допомогти українцям усвідомити власну ідентичність та відчути себе частиною потужної нації, аби ще міцніше стояти у боротьбі з ворогом.

На форумі говоритимуть про непросту історію України, зокрема й про сторінки її тотального зросійщення, шукатимуть відповіді та будуватимуть нове культурне майбутнє разом зі спікерами, серед яких акторка Ірма Вітовська, мовний омбудсмен Тарас Кремінь, начальник штабу ОЗСП "Азов" Богдан "Тавр" Кротевич, кулінарний експерт Євген Клопотенко та інші.

Найбільший флешмоб на підтримку української мови від Суспільного – Радіодиктант національної єдності – відбудеться 9 листопада об 11:00 за київським часом. Радіодиктант звучатиме по всій країні на хвилях Українського Радіо та Радіо Культура, а також наживо транслюватиметься на телеканалах та діджитал-платформах Суспільного.

Перехід на українську мову, "мовна дієта" і як не повернутися до російської — говоримо з Чорнобровим і викладачкою мови
В День української писемності та мови відбудеться форум "Українська – мова Перемоги"

Читайте нас у Facebook і Telegram, дивіться наш YouTube.

Станьте частиною Суспільне Культура: напишіть нам про цікаві події культурного життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Ваші історії важливі для нас!

На початок