Червоний Хрест РФ вкрав майно українського Червоного Хреста — Лубінець

Червоний Хрест РФ вкрав майно українського Червоного Хреста — Лубінець

Червоний Хрест РФ вкрав майно українського Червоного Хреста — Лубінець
. Фото: з телеграм-каналу Дмитра Лубінця

Російський Червоний Хрест вкрав майно українського Товариства Червоного Хреста в окупованому Криму за мовчазної згоди Міжнародної Федерації. Про це повідомив Уповноважений Верховної ради з прав людини Дмитро Лубінець.

“Українське Товариство Червоного Хреста мало на території Криму 10 приміщень у власності, загальною площею 641 квадратний метр, а також 6 автомобілів та оргтехніку для роботи персоналу. Все це майно було "окуповане" Російським Червоним Хрестом”, — написав Лубінець.

Омбудсман розповів, що звернувся до Міжнародної Федерації Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця за роз’ясненнями. Лубінець просив пояснити "окупацію" росіянами майна Товариства Червоного Хреста в Україні та передачу його Російському Товариству Червоного Хреста. Відповіді станом на 2 листопада він не отримав.

Тож Лубінець зробив висновок, що фінансові внески Росії до Міжнародної Федерації Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця цінніші за самі цінності організації.

“Чи вважати ці дії Міжнародної Федерації Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця визнанням законності анексії Кримського півострова і чи знають про таку позицію донори та волонтери Міжнародного руху Червоного Хреста з усього світу?” — зазначив Уповноважений Верховної ради з прав людини.

Що відомо

  • Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець вважає недостатніми зусилля Міжнародного Комітету Червоного Хреста щодо захисту прав українських військовополонених, які утримуються в російських в’язницях. Омбудсмен закликав міжнародну організацію активізувати зусилля щодо перевірки умов їхнього утримання та інформування сімей про своїх близьких.

Читайте також

Енергетичний "Рамштайн", російські "Кинджали" в Білорусі, у Києві світла може не бути тижнями. 252 день війни. Онлайн

На початок