Пісок, сіль та перевірка техніки: як дорожники готуються до зими на Львівщині

Пісок, сіль та перевірка техніки: як дорожники готуються до зими на Львівщині

Пісок, сіль та перевірка техніки: як дорожники готуються до зими на Львівщині
. Суспільне Львів

Цьогоріч на Львівщині до обслуговування доріг взимку залучать п'ять підрядних організацій та 390 одиниць техніки. В області заготували понад 6 тисяч тонн солі та понад 20 тисяч кубометрів піску. Також облаштували 51 пункт відстою для автотранспорту на дорогах Львівської області. Про те, як дорожники готуються до зимового періоду, з'ясувало Суспільне.

Однією з п’яти компаній, які будуть обслуговувати дороги Львівщини взимку, є компанія "Онур". Там уже підготували 18 снігоприбиральних машин, які будуть згортати сніг і посипати дороги сумішшю з піску та солі.

"Ми купили близько 800 тонн солі, і в нас є на сьогодні близько 6 тисяч тонн піску. Ми будемо змішувати сіль з піском і будемо посипати дороги", — каже головний інженер підрядної організації Толга Тарімер.

Головний інженер підрядної організації Толга Тарімер
Головний інженер підрядної організації Толга Тарімер. Суспільне Львів

Загалом цьогоріч до обслуговування доріг взимку залучать п'ять підрядних організацій та 390 одиниць техніки. В області заготували понад 6 тисяч тонн солі та понад 20 тисяч кубометрів піску.

"Щодо готовності техніки, техніка готова на 100 відсотків. Щодо заготівлі солі і піску – це 40 відсотків від потреби, практично половина, але зараз кожна компанія закупляє сіль, пісок і цей процес триває", — каже заступник голови Львівської ОВА Юрій Бучко.

За словами керівника Служби автомобільних доріг Львівської області Олега Берези, взимку насамперед будуть прибирати міжнародні та магістральні дороги, які є найбільш пріоритетними.

"Це не буде так виглядати як у минулих роках, коли трішки випало снігу, і тут же виїжджала техніка. Ми в першу чергу будемо працювати по тих дорогах, які є в пріоритеті. Більше того, можливо, будуть такі моменти, якщо будуть сильні снігопади і техніка не буде справлятися, ми будемо зупиняти рух, що не робилося в попередніх роках", — каже Олег Береза.

Снігоприбиральна техніка готова на 100%.
Снігоприбиральна техніка готова на 100%. Суспільне Львів

Цьогоріч для Служби автомобільних доріг Львівської області виділили 600 мільйонів гривень з державного бюджету.

"На цей рік був обмежений ресурс щодо фінансування у зв’язку з війною. Для Служби автомобільних доріг було виділено фінансування в межах 600 мільйонів – це на 1600 кілометрів, де проводиться експлуатаційне утримання, це з зимовим утриманням. Це той мінімальний ресурс, який дозволяє нам утримувати дорожнє покриття в належному стані. Це не йде мова про капітальні нові ремонти чи реконструкцію", — каже Юрій Бучко.

Капітальні ремонти проводили тільки на тих ділянках, де роботи здійснювали за кошти польського кредиту.

Читайте також

"Є все найнеобхідніше": у Новояворівську на Львівщині облаштували пункт обігріву

На Львівщині визначили 400 місць для розгортання пунктів обігріву

На початок