Путін заявив, що удари по інфраструктурі України є "відповіддю" за Севастополь

Путін заявив, що удари по інфраструктурі України є "відповіддю" за Севастополь

Путін заявив, що удари по інфраструктурі України є "відповіддю" за Севастополь
. Президент РФ Володимир Путін, 26 жовтня 2022 року, фото: AP

Президент Росії Володимир Путін 31 жовтня заявив, що ранкові масовані ракетні удари по українській інфраструктурі є "відповіддю" за атаку на Чорноморський флот у Севастополі.

У відповідь на питання, чи є удари по українській інфраструктурі відповіддю на атаки на Кримський міст та Севастополь, він заявив, що "почасти так і є. І це не все, що ми могли б зробити", пише російське видання "Інтерфакс".

Раніше російське Міноборони звинуватило українських військових "під керівництвом британських спеціалістів" у атаці на флот. Українська сторона причетність до вибухів в окупованому Криму не підтвердила.

Читайте також: ISW: Чорноморський флот, імовірно, атакувала Україна, і це — законно

Серед іншого Путін заявив, що "зерновим коридором" Україна отримала "повітряні і підводні безпілотники", які нібито атакували Чорноморський флот.

А також, що Росія не буде "заздалегідь "викладати на стіл" свою переговорну позицію щодо України". Раніше президент України Володимир Зеленський неодноразово наголошував, що переговори з РФ можливі після виведення російських військ з України.

Що відомо

  • Зранку 31 жовтня Росія атакувала більш ніж пів сотнею ракет українські регіони. Частина Києва опинилась без світла та подекуди без водопостачання, у Харкові тимчасово перестали курсувати трамваї та тролейбуси, на Черкащині знеструмило частину області. В деяких областях збиті уламки ракет впали на цивільні об'єкти.
  • В Україні закінчуються запаси обладнання, яке необхідного для відновлення об'єктів енергетичної інфраструктури, пошкоджених внаслідок російських ракетних атак.

Читайте також

Чайник, або 120 смартфонів. П'ять способів економити електроенергію

"Ми будемо з газом, світлом, водою та їжею.. і без вас" — Зеленський відповів на обстріли інфраструктури армією РФ

На початок