На Кіровоградщині запрацювала інклюзивна футбольна секція

На Кіровоградщині запрацювала інклюзивна футбольна секція

На Кіровоградщині запрацювала інклюзивна футбольна секція
. Фото з сайту КОАФ

На Кіровоградщині запрацювала інклюзивна футбольна секція. Її ініціала обласна асоціація футболу, розповів координатор проєкту Олексій Кравченко. Суспільне дізнавалось, кого тренуватимуть.

Секція — це тренер, мінімум, один волонтер і 16 дітей, розповів координатор проєкту: "12 дітей з інвалідністю, решта — постражлалі від війни".

Проєкт залучає дітей з порушенням розумового розвитку та інвалідністю до регулярних занять футболом. Крім того, для них організовуватимуть навколофутбольні мотивуючі активності: виїзди і відвідування матчів, змагання, спортивні заходи, клуби у своїх регіонах.

"Робота ведеться за допомогою розгалуженої мережі інклюзивно-ресурсних центрів, створених Міністерством освіти і науки майже в кожному колишньому районіДо липня 2020 року до складу Кіровоградської області входили 21 район. Відповідно до постанови парламенту "Про утворення та ліквідацію районів", їх ліквідували і об'єднали в чотири райони: Кропивницький, Олександрійський, Новоукраїнський та Голованівський. області. Вони знають цих дітей, знають, як з ними працювати".

Запланували по 20 занять у 2022 та 2023 роках. Вони відбуватимуться у спорткомплексі "Енергоспорт". М'ячі та спортивний інвентар безкоштовно надала Українська асоціація футболу.

Читайте також

  • Кропивницькі баскетболісти стали третіми в дитячій Євролізі.
  • Українські таеквондисти з трьома кропивничанами у складі стали першими на Кубку світу.
Підписуйтеся на новини Суспільне: Кропивницький у Вайбері , Телеграм, Інстаграм та Ютуб
На початок