У Львові прощаються із двома захисниками України

У Львові прощаються із двома захисниками України

У Львові прощаються із двома захисниками України
. Фото: Роман Кайман

Сьогодні, 27 жовтня, у Львові прощаються із захисниками України Андрієм Зеленським та Олександром Коберником. Військових поховають на Личаківському кладовищі. Про це повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

Олександр Коберник народився 2 червня 1970 року в селі Старий Почаїв Тернопільської області. Чоловік закінчив відділення духових інструментів Кримського училища культури та філологічний факультет колишнього Сімферопольського державного університету. Також Олександр Коберник здобув звання "магістр" у Переяслав-Хмельницькому державному педагогічному університеті імені Григорія Сковороди.

Після завершення навчання чоловік працював вчителем української мови та літератури у Джанкойській загальноосвітній школі I-III ступенів №3. У 1993 році разом із дружиною переїхав до міста Нововолинськ, де працював учителем української мови та літератури, а також очолював музичний гурток у Нововолинському центрі дитячої та юнацької творчості. У 2000 році Олександр Коберник вирішив присвятити себе служінню Церкві та отримав посаду пастора у Західній Конференції Церкви адвентистів сьомого дня.

У 2007 році родина переїхала до Львова. Тут Олександр Коберник став засновником та першим директором приватного ліцею "Живе Слово", паралельно здійснюючи пасторське служіння. Згодом працював учителем початкових класів у ліцеї "Просвіта" Львівської міської ради.

Із початком повномасштабного вторгнення Росії чоловік добровольцем став на захист України. Проходив військову службу у лавах 125 окремої бригади територіальної оборони Збройних сил України, був бойовим медиком. Олександр Коберник загинув 20 жовтня. Йому було 52 роки. У Олександра Коберника залишилися дружина та троє дітей.

Прощання з Олександром Коберником розпочалось о 10:30 у Церкві адвентистів сьомого дня, на вулиці Короленка, 1. Об 11:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок. Поховають військовослужбовця на Личаківському кладовищі.

Олександр Коберник
Олександр Коберник. Львівська міська рада

Андрій Зеленський народився 9 червня 1979 року. У 15-річному віці почав працювати на заводі будівельних конструкцій, одночасно навчався у вечірній школі. В 1997 році чоловік вступив до лав Військово-морських сил ЗСУ, проходив військову службу на катері "Енергодар". Після завершення служби повернувся до рідного міста та продовжив працювати слюсарем на домобудівному комбінаті.

На початку повномасштабного вторгнення чоловік добровольцем пішов на війну. Боронив територіальну цілісність та незалежність держави у складі 125 окремої бригади територіальної оборони Збройних сил України. Військовий помер 21 жовтня. Йому було 43 роки. У Андрія Зеленського залишилися батьки, троє братів та син.

Андрій Зеленський
Андрій Зеленський. Львівська міська рада

Чин похорону Андрія Зеленського розпочнеться о 15:00 у Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла. О 15:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок. Поховають військовослужбовця на Личаківському кладовищі.

Читайте також

У Львові попрощаються із військовим 80 бригади Тарасом Подібкою

На початок