Держдума РФ дозволила відправляти на війну засуджених за тяжкі злочини

Держдума РФ дозволила відправляти на війну засуджених за тяжкі злочини

Держдума РФ дозволила відправляти на війну засуджених за тяжкі злочини
. Фото: The Insider

Державна дума Російської Федерації ухвалила поправки до законодавства, які дозволяють мобілізовувати засуджених громадян із непогашеною судимістю за тяжкі злочини.

Про це повідомляє російський Інтерфакс.

"Дума прийняла поправки про мобілізацію з непогашеною судимістю за тяжкий злочин", — йдеться у повідомленні.

Відповідно до картки законопроєкту, при цьому передбачається, що призову до мобілізації не підлягають громадяни, які мають зняту або непогашену судимість за злочин проти статевої недоторканності неповнолітнього та низку інших злочинів. Серед них — вчинення теракту, захоплення заручника, організація незаконного озброєного формування, викрадення повітряного судна або водного або залізничного транспорту, незаконне поводження з ядерними матеріалами, держзрада, співпраця на конфіденційній основі з іноземною державою або організацією, шпигунство, посягання на життя державного діяча, насильницьке захоплення влади, збройний заколот та вчинення акту міжнародного тероризму.

Водночас російські депутати дозволили мобілізувати на війну засуджених за вбивства, грабежі, розбій і наркоторгівлю

Що відомо

  • Президент РФ Володимир Путін 21 вересня підписав указ про проведення "часткової мобілізації у Росії". Міністр оборони Росії Сергій Шойгу заявив, що в ході мобілізації буде призвано 300 тисяч резервістів, які пройдуть підготовку перед відправленням в зону "СВО".
  • На тлі оголошення мобілізації по усій Росії пройшли акції протесту. Також в Росії почалися підпали адміністрацій і військкоматів.
  • 14 вересня у мережі з'явилося відео, на якому імовірно російський бізнесмен та ресторатор Євген Пригожин вербує ув'язнених однієї з російських колоній для участі у війні проти України у складі ПВК "Вагнера".
  • Головне управління розвідки Міноборони України повідомило, що російська ПВК "Вагнер" почала масово рекрутувати в’язнів російських тюрем, що страждають на тяжкі інфекційні захворювання, зокрема ВІЛ та гепатит C.

Читайте також

Обстріл Дніпра, "Армія відновлення", росіяни розграбовують Херсон. 245 день війни. Онлайн

Російські ПВК завербували майже 400 в’язнів у Башкортостані — Генштаб

ПВК "Вагнера" створює Telegram-канал, щоб конкурувати з Кадировим — ISW

Фінансист ПВК "Вагнера" Пригожин намагається вислужитися перед Путіним — ISW

На початок