Переселенців, які померли у Рівненській громаді, ховають безплатно. Що для цього потрібно

Переселенців, які померли у Рівненській громаді, ховають безплатно. Що для цього потрібно

Переселенців, які померли у Рівненській громаді, ховають безплатно. Що для цього потрібно
. Фото: Суспільне Рівне

У Рівненській громаді безплатно ховають переселенців, які проживали та померли на цій території. Безоплатне поховання організовують двома шляхами, загальна вартість послуг — десять тисяч гривень, розповів Суспільному директор міського департаменту соцполітики Сергій Черній.

У вартість поховання входять послуги та ритуальна атрибутика.

"Домовина, хрест, яма, катафалк, вінки, рушники — все, що людині потрібно для поховання", — розповідає начальниця дільниці по благоустрою "Спецкомбінат - Ритуальна служба" Тетяна Баранчук.

Гроші на поховання виділятимуть з міського бюджету, каже директор департаменту соцполітики Сергій Черній.

"Коли до нас почали приїжджати внутрішньо переміщені особи, виникло це питання. На жаль, люди помирають і, відповідно, це питання державою не було врегульовано, хто буде оплачувати ці послуги. Прийняли рішення з місцевого бюджету виділити кошти на відшкодування поховань таких людей", — розповідає Сергій Черній.

Він додає: щоб отримати компенсацію за поховання, необхідно звернутися до міського департаменту соціальної політики за адресою Соборна, 12.

"Є два варіанти: людина, може сама здійснити поховання ВПО, яка була в нас зареєстрована, і тоді отримати відшкодування. Або ж поховання здійснює "Спецкомбінат" і тоді вже по актах виконаних робіт ми підприємству відшкодовуємо", — пояснює Сергій Черній.

Ховають переселенців на місцевому кладовищі Нове. З початку повномасштабного вторгнення, відколи почала діяти ця програма, у громаді вже поховали 31 людину з-поміж переселенців.

"Ховаємо ми їх на загальному секторі, тобто — планове поховання, ми їх не розділяємо, окремих секторів немає. Якщо людина приїхала і тут в нас в Рівному є похована їхня родина, ми робимо підпоховання до родини", — додає Тетяна Баранчук.

Читайте також

  • З чаєм та бутербродами: у Рівному запрацював стаціонарний пункт обігріву
  • У Рівному зріс попит на генератори, зарядні станції і павербанки. Як їх обирати
  • Наводив ракети по Рівному: СБУ затримала підозрюваного у співпраці зі спецслужбами РФ

Читайте нас у Telegram: екстрені новини та щоденні підсумки

Підписуйтесь на рівненське Суспільне у Viber

Долучайтесь до нас в Instagram

Ми у Twitter

На початок