Священник з Тернопільщини, в якого був коронавірус, правив у присутності вірян

Священник з Тернопільщини, в якого був коронавірус, правив у присутності вірян

Священник з Тернопільщини, в якого був коронавірус, правив у присутності вірян
. УНН

Священник із села Потуторів Шумського району, який був хворий на коронавірус, проводив відправи в присутності парафіян. Про це повідомив голова Шумської райдержадміністрації Віталій Кудлак. 55-річний священник помер від коронавірусу вчора.

"Він був священником однієї з конфесій, і, незважаючи на існуючі заборони, не дивлячись на карантин, не дивлячись на те, що неодноразово ми проводили розмову з нашим духовенством, він проводив відправи з присутністю прихожан. Проводив відправи таємно, в приватному помешканні. Була проведена величезна робота нашими медиками, іншими службами по виявленню широкого кола контактних осіб, по забору в них зразків для аналізів. Ці зразки були відправлені в Тернопіль для проведення лабораторних досліджень", - розповів Віталій Кудлак.

Священника госпіталізували до Шумської районної лікарні 26 квітня у важкому стані, – повідомив головний лікар медзакладу Андрій Бобровський. За його словами, у пацієнта було низьке насичення крові киснем, йому одразу зробили ПЛР-тест на COVID-19. Через добу отримали позитивний результат аналізу на коронавірус. Того ж дня чоловік помер.

Про те, що священник проводив відправи вдома, дізналися після його смерті під час епідеміологічного розслідування, - каже голова Шумської райдержадміністрації Віталій Кудлак. Скільки було таких відправ і скільки людей їх відвідували, ще не встановили. Загалом в селі Потуторів живуть майже 400 осіб.

За словами епідеміолога обласного лабораторного центру Володимира Паничева, в Шумському районі виявили 24 особи, які близько контактували зі священником. У 15-ти з них є симптоми коронавірусу:

"Ці люди, за попередньою інформацією, мають температуру, кашель і тому подібне, очікуємо результатів дослідження".

Речник Нацполіції області Сергій Крета повідомив, що поліцейські не розслідували справи порушення карантину священником у Шумському районі.

Станом на сьогодні в Шумському районі підтвердили коронавірус у 69-ти людей, 3-є осіб у цьому районі померли.

Що відомо:

На початок