Челендж “100 питань захиснику”. Що питають діти Сумщини у військових

Челендж “100 питань захиснику”. Що питають діти Сумщини у військових

Челендж “100 питань захиснику”. Що питають діти Сумщини у військових
. Суспільне Суми

Чи є у вас вогнегасник? Чи стріляли ви з автомата та що будете робити після перемоги? Це частина питань, які ставлять військовим діти Сумщини, а ті на них відповідають. Такий челендж організували два місяці тому, аби таким чином тримати зв’язок між ними. Які найчастіше питання ставлять діти та як реагують на них військові – читайте у нашому матеріалі.

Шестирічний Артем один з учасників челенджу "100 питань захиснику", хлопчик розповідає, що знає про тих, кому адресує питання: "Вони воюють проти окупанта. Знаю, що в них є танки, зброя, вертольоти, літаки, парашути".

Кіра говорить, що хоче стати поліціянткою, як її тато, а у військових запитує: "У нас в школі є вогнегасники, а у вас в бліндажі є вогнегасники?".

Челендж “100 питань захиснику”. Що питають діти Сумщини у військових
Суспільне Суми

Долучилися до челенджу "100 питань захиснику" у школі, говорить керівниця закладу Валентина Верхова, аби діти мали змогу поспілкуватися з військовими.

"Дитина мислить по своєму, вона не читає це, а це вже те, що лежить на серці у дитини. Оце і є виховання. Виховання воно не є окремо від чогось, а це те, що дитина – людина відчуває в середині душі і переживши оці страшні місяці війни, наші діти стали дуже дорослі", — говорить Валентина Верхова.

Челендж “100 питань захиснику”. Що питають діти Сумщини у військових
Суспільне Суми

Цього разу відповідає на дитячі питання снайпер з позивним "Дрон". Артему на питання "чи стріляв він з автомата", "Дрон" відповів: "Чесно, я з автомата не стріляв. Я – снайпер, стріляю з гвинтівки".

Разом із питаннями діти висловлюють свої побажання військовим.

"Дорогі захисники, дякую вам, що захищаєте, моїх рідних, моїх друзів, всіх дітей в Україні, всіх дорослих, а можна я у вас запитаю, що ви будете робити після перемоги?", — питає школярка Вероніка Лапо. На що військовий відповідає: "Перше – будемо гудіти, що ми перемогли, що наша країна непереможна".

"Погано, що вони знають у такому ранньому дитинстві, що таке війна, але добре, що вони не падають духом, задають смішні питання, ми відповідаємо, радіємо. Нам приємно, чесно, побільше б таких питань", — ділиться військовий з позивним "Дрон".

Започаткували челендж два місяці тому обласний центр відпочинку, туризму та військово-патріотичного виховання, спільно з обласним центром комплектування та соцпідтримки.

"На жаль, ми не встигаємо знімати відповіді прямо на всі питання, але як тільки є така можливість, ми виїжджаємо на позиції чи зустрічаємось з військовими, ми обов’язково знімаємо відповіді і передаємо вже дітям. Найпопулярніші питання – це про їжу чомусь, і звісно про амуніцію: чи важко, скільки важить автомат", — розповідає т.в.о. начальника пресслужби обласного ЦК Олександра Сиса.

Публікуються усі питання і відповіді у Facebook на сторінці обласного центру відпочинку, туризму та військово-патріотичного виховання з хештегом "100 питань захиснику". Нині мають вже понад 60 запитань від дітей.

В.о. директора обласного центру відпочинку, туризму та військово-патріотичного виховання Марина Круподерова говорить: "Взаємне спілкування воно надзвичайно корисне, як для дітей, так і для військових, оскільки це мотивує кожного з нас, це підтримує нас, надає сили і наснаги нам".

Читайте також

  • На Сумщині волонтери в'яжуть балаклави для військових.
  • "Суми вистоять!": як дизайнер Дмитро Дубовик патріотичною продукцією мотивував сумчан.

Читайте Суспільне у Telegram

Долучайтесь до нашої спільноти у Viber

Підписуйтеся на наш Instagram

На початок