Українські художні гімнастки здобули три медалі на клубному чемпіонаті світу в Японії

Українські художні гімнастки здобули три медалі на клубному чемпіонаті світу в Японії

Українські художні гімнастки здобули три медалі на клубному чемпіонаті світу в Японії
. FIG – International Gymnastics Federation

Школа Дерюгіних завоювала одне "золото" та два "срібла".

На клубному чемпіонаті світу Aeon Cup 2022 у столиці Японії Токіо визначилися всі призерки цьогорічного турніру. Україну на цих змаганнях представляла київська Школа Дерюгіних у складі Вікторії Онопрієнко, Поліни Каріки та юніорки Таїсії Онофрійчук.

Українки стартували одразу з фінального раунду, в якому гімнастки мали впродовж двох днів виступити з чотирма вправами (обруч, м'яч, булави та стрічка). За сумою балів усіх спортсменок визначалися найкращі команди, а також медалістки в дорослому та юніорському багатоборствах.

У підсумку Школа Дерюгіних посіла друге місце. Найуспішнішим видом для українок стали булави, за який вони набрали найбільшу суму балів серед усіх команд – 90.75. У загальному заліку українки поступилися лише італійському клубу Societa' Ginnastica Fabriano, який представляли п'ятиразова чемпіонка світу-2022 Софія Раффаелі, п'ятиразова призерка світових першостей Мілена Бальдассаррі та юніорка Лор'єн Д'Амброджо.

Крім того, лідерка української збірної Вікторія Онопрієнко здобула "срібло" в особистому багатоборстві, показавши другі результати серед усіх учасниць у булавах та стрічці. За сумою балів її обійшла фаворитка змагань Раффаелі, а інша українка Поліна Каріка ввійшла до топ-6.

Читайте також: Вікторія Онопрієнко показала найкращий за чотири роки результат України в багатоборстві на ЧС з художньої гімнастики

У юніорській першості перемогла Таїсія Онофрійчук, яка мала найвищі бали у трьох із чотирьох вправ (м'яч, булави та стрічка).

Aeon Cup 2022. Токіо (Японія). Результати

Клубна першість
  1. Societa' Ginnastica Fabriano (Італія) 372.75
  2. Школа Дерюгіних (Україна) 362.8
  3. NSR/Burlo (США) 347.95
Індивідуальне багатоборство (дорослі)
  1. Софія Раффаелі (Італія) 137.65
  2. Вікторія Онопрієнко (Україна) 127.85
  3. Мілена Балдассарі (Італія) 125.35
  • ...6. Поліна Каріка (Україна) 121.8
Індивідуальне багатоборство (юніорки)
  1. Таїсія Онофрійчук (Україна) 113.15
  2. Рін Кіз (США) 111.6
  3. Лор'єн Д'Амброджо (Італія) 109.75

Що відомо

  • Вікторія Онопрієнко – віцечемпіонка Європи в командних змаганнях 2018 року (виступала в юніорках), дворазова призерка етапів Кубка світу-2022 зі стрічкою ("золото" в Пезаро, "бронза" в Софії), фіналістка Олімпійських ігор-2020 у Токіо (10-те місце). На цьогорічному чемпіонаті світу посіла четверте місце в особистому багатоборстві.
  • Поліна Каріка – дворазова чемпіонка Європи-2020 у юніорках (команда, фінал із м'ячем). Учасниця чемпіонату світу-2022 (29-те місце у кваліфікації).
  • Таїсія Онофрійчук посіла четверте місце на чемпіонаті Європи-2022 у складі юніорської команди та вийшла до фіналів з обручем і стрічкою.
  • Україна бойкотуватиме цьогорічний Конгрес Міжнародної федерації гімнастики (FIG) через допуск до нього Росії та Білорусі.
Читайте також: Україна відмовилася від участі в Конгресі Міжнародної федерації гімнастики через допуск Росії та Білорусі
На початок