Режисер Станіслав Жирков залишає Театр на лівому березі

Режисер Станіслав Жирков залишає Театр на лівому березі

Режисер Станіслав Жирков залишає Театр на лівому березі
. Фото: Stas Zhyrkov/Facebook

Режисер Станіслав Жирков, який з 2019 року був директором та художнім керівником Київського академічного театру драми і комедії на лівому березі Дніпра, залишає свою посаду. Про це він повідомив 21 жовтня на своїй сторінці у Facebook.

"Банальна фраза, але кожна вистава, як і кожне життя, мають фінал. І це мій фінал вистави під назвою "Театр драми і комедії на лівому березі Дніпра". Нажаль, обставини складаються так, що я не готовий далі бути на посаді директора театру", – написав він.

У дописі Жирков розповів, що за ці роки вдалось побудувати "справжній європейський амбіційний театр". Також він поділився тим, що всі нові проєкти театр робив за грантові кошти: "Все це залишиться в театрі і буде надалі працювати – пишаюся цим. Саме це і є розвиток".

Режисер Станіслав Жирков залишає Театр на лівому березі
Режисер Станіслав Жирков залишає Театр на лівому березі. Фото: Stas Zhyrkov/Facebook
Олексій Богданович: "Ми маємо закінчити трагічний цикл нашої багатовікової історії боротьби за волю"

Станіслав Жирков – український театральний режисер, автор музичного оформлення, художник з освітлення, сценограф, керівник постановки, художній керівник.

25 січня 2019 року він переміг в конкурсі на посаду директора — художнього керівника Київського академічного театру драми і комедії на лівому березі Дніпра. Під його безпосереднім керівництвом театрі поставили:

  • "Клас" Павла Арʼє;
  • "Альбатроси" за п’єсою "З життя корисних копалин" Фредеріка Строппеля;
  • "13 перших правил" Дмитра Богославського;
  • "Хлібне перемир'я" Сергія Жадана;
  • "Батько" за однойменною пʼєсою Флоріана Зеллера.

Читайте нас у Facebook і Telegram, дивіться наш YouTube.

Станьте частиною Суспільне Культура: напишіть нам про цікаві події культурного життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Ваші історії важливі для нас!

На початок