Земельна ділянка вартістю понад 40 млн гривень повернулася до громади Києва

Земельна ділянка вартістю понад 40 млн гривень повернулася до громади Києва

Земельна ділянка вартістю понад 40 млн гривень повернулася до громади Києва
. Фото: Уніан (ілюстративне)

До територіальної громади столиці повернулася земельна ділянка вартістю понад 40 млн гривень. Про це повідомляє Київська міська прокуратура

"Зусиллями органів столичної прокуратури виконано рішення суду про повернення територіальній громаді столиці земельної ділянки площею понад 1,5 га вартістю понад 40 млн грн на вулиці Радистів у Деснянському районі міста Києва",— йдеться у повідомленні.

Зазначається, що земельна ділянка незаконно вибула із власності територіальної громади міста Києва, без відповідного погодження з власником. Тож зважаючи на це, суд скасував рішення про державну реєстрацію прав та їх обтяжень і витребував її на користь територіальної громади міста Києва.

Що відомо

  • На початку жовтня цього року Господарський суд Києва розірвав договір оренди та зобов’язав товариство повернути місту земельну ділянку на Оболоні площею понад пів гектара та вартістю 24 мільйони гривень.
  • Територіальній громаді столиці повернуто земельну ділянку площею 1,13 га вартістю понад 110 млн грн, що розташована на проспекті Соборності у Дніпровському районі міста Києва.
  • Київській громаді повернули землі на "Жуковому острові" площею понад 3 гектари, які хотіли забудувати. Їхня загальна вартість — 45 мільйонів гривень.
  • У Києві хотіли незаконно приватизувати Оболонський острів розміром 147,7 тисяч м² поруч із парком "Наталка". Правоохоронці розслідували можливе незаконне привласнення причалів, дамб та острова разом із Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою.
  • Прокуратура Києва повернула громаді 4 земельні ділянки, які вибули з комунальної власності на підставі підроблених судових рішень.

Читайте також

У Києві буде обмежено рух транспорту на мосту через річку Десенка — Київавтодор

В Київській області знову відключають світло — Кулеба

Обстріл Запоріжжя і Харкова, Каховська ГЕС, іранські дрони в Криму. 240 день війни. Онлайн

На початок