"Путін був під тиском всієї Росії": Берлусконі звинуватив Зеленського у провокації війни

"Путін був під тиском всієї Росії": Берлусконі звинуватив Зеленського у провокації війни

"Путін був під тиском всієї Росії": Берлусконі звинуватив Зеленського у провокації війни
. Сільвіо Берлусконі, Колишній прем'єр-міністр Італії та один з лідерів партії "Народ свободи". Фото: AP

Італійське видання LaPresse оприлюднило запис виступу колишнього прем’єр-міністра Італії та лідера партії Forza Italia Сільвіо Берлусконі на партійних зборах, в якому той стверджує, що президент Володимир Зеленський змусив Росію вторгнутися в Україну.

Як повідомляє The Times, у записі виступу, який відбувся деякий час тому, можна почути, як Берлусконі каже, що президент Росії Володимир Путін був змушений розпочати війну проти України під тиском "всієї Росії" через те, що Україна нібито не дотримувалась плану мирного врегулювання війни на Донбасі та атакувала так звані "ДНР" і "ЛНР".

"Він (Путін — ред.) проти будь-якої ініціативи, він чинить опір, на нього чиниться неймовірний тиск з боку всієї Росії. І він вирішує розпочати спецоперацію — війська повинні були увійти в Україну, за тиждень дійти до Києва, скинути чинну владу, Зеленського і всіх інших, і поставити вже обрану українською меншістю владу з порядних, розсудливих людей", — стверджує Берлусконі.

Італійський політик каже, що непередбачуваний український спротив та підтримка України з боку країн Заходу призвела до затягування війни.

"Війна з двотижневої операції перетворилася на двохсотлітню війну. Отже, такою і є ситуація з війною в Україні", — заявляє він.

Нова прем’єрка Італії Джорджа Мелоні, яка сформувала коаліцію із Forza Italia, вже відреагувала на запис із промовою Берлусконі, зазначивши, що він може бути виключений із правлячої коаліції.

Читайте також

Нова прем’єрка Італії заявила, що Україна може розраховувати на її підтримку

У найближчі пів року Італія не змінить позиції щодо санкційної політики та допомоги Україні — експертка

На початок