Скасують маршрут №1 та зменшать кількість транспорту в місті приблизно на 25%: як працюватимуть тролейбуси в Чернігові

Скасують маршрут №1 та зменшать кількість транспорту в місті приблизно на 25%: як працюватимуть тролейбуси в Чернігові

Скасують маршрут №1 та зменшать кількість транспорту в місті приблизно на 25%: як працюватимуть тролейбуси в Чернігові
. ФОТО: Суспільне Чернігів

З 21 жовтня на дорогах Чернігова поменшає тролейбусів, ходитимуть вони з більшим інтервалом. Тимчасово скасують лише один маршрут. Як саме працюватиме громадський електротранспорт в обласному центрі, в коментарі Суспільному розповів начальник Чернігівського тролейбусного управління Руслан Ємець.

"Закриємо маршрут №1 тролейбусний повністю, тому що там одна-дві одиниці, то не є розумно використовувати. І на всіх інших зменшимо кількість транспорту і зменшимо кількість знаходження транспорту на лінії. Тобто, кількість транспортної роботи, як того потребує постанова, буде зменшена приблизно на 50%".

Зі слів Ємця, кількість транспорту, яка одночасно буде на лініях, знизиться приблизно на 25%. Кожен тролейбус працюватиме менше по часу.

"Тобто, кількісно машин не зменшиться на 50%, а за рахунок того, що буде менший час роботи, будуть перерви в роботі, й за цей рахунок ми зменшимо транспортну роботу і, відповідно, споживання електроенергії".

Ємець говорить, це буде рівномірне скорочення по всіх маршрутах. Наприклад: якщо на маршруті працювали п’ять машин, то їх скоротять до чотирьох, якщо було десять – то буде сім.

Ці зміни набудуть чинності від завтра, 21 жовтня. Крім однієї – вечірній час роботи буде до 19:30. Ранковий час обмежень не зазнає.

Економія електроенергії вплине й на зарплати працівників ЧТУ.

"У нас погодинна зарплата й водіїв тролейбусів. Але для того, щоб водії не втрачали, ми, можливо, будемо дивитись по показниках відпрацьованих годин, і будемо приймати рішення, щоб водії втрачали самий мінімум. Щоб зарплата майже не змінилася – будемо преміюванням якось нівелювати".

За словами Руслана Ємця, всього на балансі управління 92 тролейбуси. З них близько десяти – в ремонті або готуються до списання. 78-80 одиниць використовують загалом з певною почерговістю. В день на маршрути виїжджають 48-52 тролейбуси. Останнім часом – дещо менше, бо школярі та студенти навчаються вдома, за рахунок чого скоротився пасажиропотік.

Руслан Ємець вважає, робота тролейбусів в умовах економії електроенергії не сильно відіб’ється на самому управління та пасажирах Чернігова.

Детальніше дивіться у сюжеті:

Читайте також

Рада оборони області вирішила обмежити роботу тролейбусів у Чернігові з 20 жовтня

Підписуйтесь на Суспільне Чернігів і на інших платформах: Telegram, Facebook, Viber, YouTube.

На початок