У США збільшують випуск HIMARS — заява виробника

У США збільшують випуск HIMARS — заява виробника

У США збільшують випуск HIMARS — заява виробника
. РСЗВ HIMARS M142 /Фото: U.S. Army

Американська компанія Lockheed Martin нарощує виробництво високомобільних артилерійських ракетних систем HIMARS на тлі успішного використання цих систем українськими військовими протягом останніх кількох місяців. Про це повідомив генеральний директор компанії Lockheed Martin Джим Тайклет, пише видання Breaking Defense.

Lockheed планує збільшити виробництво HIMARS з 60 до 96 одиниць на рік. Компанія вже вжила заходів для прискорення виробництва нових пускових установок в очікуванні більш високого попиту, сказав Тайклет.

За його словами, компанія планує інвестувати 65 мільйонів доларів, щоб прискорити роботу підрядників із виробництва HIMARS.

Зараз Lockheed модернізує підприємство у штаті Арканзас. Також співробітників навчають працювати одразу з кількома високотехнологічними лініями.

Раніше представники Lockheed заявляли, що їхнє виробництво деяких систем озброєння зросло з початку року. При цьому річний обсяг виробництва HIMARS з початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну збільшився приблизно з 48 до 60.

За даними The New York Times, на озброєнні України зараз перебувають 16 реактивних систем залпового вогню HIMARS, які передали Сполучені Штати Америки. А також ще 10 систем РСЗВ MLRS від інших союзників.

HIMARS (абр. від англ. High Mobility Artillery Rocket System — високомобільна артилерійська ракетна система) — американська реактивна артилерійська система. У залежності від снарядів, виконує роль РСЗВ або фронтової тактичної ракетної установки. Виробляється одним із підрозділів Lockheed Martin. Була розроблена наприкінці 1990-х років на колісному шасі як система, що мала підвищену мобільність у порівнянні з гусеничною M270 MLRS, з якою має уніфіковану пускову установку й арсенал боєприпасів. Призначена для тактики “стріляй-і-тікай”.

Вантажівка HIMARS має масу 16 тонн, з яких 5 ― корисного навантаження: несе шість снарядів для залпового вогню або одну ракету MGM-140 ATACMS.

Читайте також

Окупанти оголосили "евакуацію" на Херсонщині, Іран може поставити РФ ракети. 238 день війни. Онлайн

В Україну прибули ще чотири системи залпового вогню HIMARS

На початок