В Україну прибули ще чотири системи залпового вогню HIMARS

В Україну прибули ще чотири системи залпового вогню HIMARS

В Україну прибули ще чотири системи залпового вогню HIMARS
. Фото: Oleksii Reznikov, Twitter

В Україну прибули ще чотири додаткових системи залпового вогню HIMARS, повідомив міністр оборони Олексій Резніков.

"Чотири додаткових HIMARS від наших партнерів прибули. Я дякую Джо Байдену, Ллойду Остіна та усім американцям. Час HIMARS: гарний час для українців та поганий час для окупантів. Прекрасні новини напередодні "Рамштайн", куди я їду завтра. Там буде більше", — зазначив Резніков.

HIMARS надали Україні в рамках пакету військової допомоги від США обсягом 625 мільйонів доларів. Про надання систем залаового вогню стало відомо за підмсумками розмови президента США Джо Байдена із президентом України Володимиром Зеленським, 4 жовтня.

Як відомо, після масштабних атак України Росією 10 жовтня, США, Німеччина та Франція негайно заявили про прискорення свої військової підтримки України. Сполучені Штати Америки прискорюють відправку сучасних засобів протиповітряної оборони NASAMS в Україну. Президент Франції Емманюель Макрон, 10 жовтня, заявив про розширення своєї підтримки України у відповідь на сформульовані Києвом потреби, в тому числі у військовій техніці. Німеччина уклала угоду про постачання Збройним силам Чехії сучасних танків та бронемашин замість військової техніки, яку чеський уряд передасть Україні. Крім того, 11 жовтня Україна отримала від Німеччини сучасні системи протиповітряної оборони Iris-T. Також Німеччина анонсувала поставку 16 самохідних артилерійських установок Zuzana.

Що відомо

  • Загалом з початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну, США надали Україні понад 16,8 мільярдів доларів на безпекову допомогу.

Читайте також

MLRS та HIMARS: які реактивні системи залпового вогню надають Україні союзники

HIMARS на 70% забезпечили просування ЗСУ на Херсонському напрямку — ЗМІ

Як удари HIMARS по складах впливають на боєздатність армії РФ — генерал Маломуж

На початок