Понад мільйон на потреби ЗСУ зібрав 8-річний волонтер із Львівщини Юрій Напора

Понад мільйон на потреби ЗСУ зібрав 8-річний волонтер із Львівщини Юрій Напора

Понад мільйон на потреби ЗСУ зібрав 8-річний волонтер із Львівщини Юрій Напора
. Виступ Юрчика у місті Городок 10 серпня 2022 року. Фото: Суспільне Львів

8-річний волонтер Юрій Напора зібрав 1 027 396 гривень на потреби Збройних сил України. Хлопчик співає у різних містах Львівщини. Загалом Юрчик дав понад 40 концертів. Про це Суспільному розповів батько хлопчика Назар Напора.

Батько Юрчика розповів, що за зібрані гроші вже купили квадрокоптери, запчастини до автомобілів та пікапи для підрозділів Збройних сил України.

"5 приладів нічного бачення, автозапчастин багато, 3 батареї до квадрокоптерів Mavic 3, квадрокоптери Mavic 3 та Mavic 2, автомобіль для батальйону "Карпатська січ". Також ми відремонтували таку велику машину, де можна душ приймати. Потім ще один дрон купили, два старлінки, комплекти зимового одягу. Зараз хлопці поїхали за ще одним автомобілем. Навушники військові спеціальні, деякі продукти. Ще Юрчик купив 3 планшети для артилеристів "Правого сектору". Зараз на балансі ще є 200 тисяч гривень", – розповів Назар Напора.

Оскільки, хлопчик зібрав велику суму грошей, то вони спільно з батьком співпрацюють з волонтерською організацією "Апостольська Чота". Її керівником є військовий капелан отець Михайло Греділь. Він щомісяця завозить усе необхідна на передову бійцям.

Юрчик не планує зупинятись на досягнутому та продовжить співати для того, щоб збирати гроші на потреби ЗСУ.

"Чесно, я вже трошки змучився, але Юрчика забирав сьогодні (19 жовтня, – ред.) зі школи, і він каже: "То що, йдемо співати?". Але сьогодні працюємо над домашнім завданням. А так, якщо є хороша погода, немає тривоги, то Юра має велике бажання, а я його буду підтримувати", - каже батько хлопчика.

У серпні Суспільне побувало на одному із виступів 8-річного волонтера:

Читайте також

"Чекаємо чоловіка і закінчення війни". У Львові із пологового виписали дружину керівника підрозділу 103 бригади ТрО

У Музеї Франка на Львівщині виростили понад тонну картоплі для ЗСУ

"Донецьк пахне трояндами": у Львові створюють свічки із ароматом українських міст

На початок