"Я не бачу підстав з цього робити новину", - франківський хірург прооперував пацієнтку вдома

"Я не бачу підстав з цього робити новину", - франківський хірург прооперував пацієнтку вдома

"Я не бачу підстав з цього робити новину", - франківський хірург прооперував пацієнтку вдома
. facebook

Професор, доктор медичних наук, хірург Олег Ткачук прооперував пацієнтку з онкопатологією у неї вдома. Про те, як усе відбувалося, він розповів журналістам Суспільного.

"Це банальне розкриття післяін’єкційного абсцесу. Це не є щось надзвичайне. Я не роблю цього, як правило, – не обслуговую хворих "на дому". Люди звернулися у приватну клініку, з якою я співпрацюю. У них зараз проблема – вони не можуть нікуди їхати, бо важка хвора з онкопатологією. Основне захворювання - онкологічне. Крім того, вони бояться звертатися в медустанови через коронавірус. Директор клініки запропонував, щоб ми з медсестрою допомогли цій жінці у неї вдома", – каже Олег Ткачук.

"Я не бачу підстав з цього робити новину". Франківський хірург прооперував пацієнтку вдома
"Я не бачу підстав з цього робити новину". Франківський хірург прооперував пацієнтку вдома. facebook

Схожі операційні втручання вдома у пацієнтів Олег Ткачук робив і колись. Захисні заходи цього разу були звичні: "Рукавички, маска, миття рук до і після операції, халат. У цьому плані – нічого надзвичайного. Тим паче, хвора не з підозрою на коронавірус. І якихось особливих заходів тут не було потрібно. Звичайно, антисептики – це однаково – як під час пандемії, так і в звичайних операціях".

"Я їм порадив, щоб хвора звернулася в стаціонар, бо потрібні щоденні перев’язки. Але вони бояться коронавірусу. І медсестра кілька днів робила перев’язки вдома у пацієнтки", – каже медик.

Нічого особливого у цьому Олег Ткачук не вбачає: "Це нестандартна ситуація для мене, але загалом - це банальна хірургічна операція, яку робить амбулаторний хірург: я на дому, якщо треба, так і в поліклініці чи лікарні. Я не бачу підстави, щоб з цього робити новину".

На початок