Грузія може запровадити візовий режим для росіян — президентка країни

Грузія може запровадити візовий режим для росіян — президентка країни

Грузія може запровадити візовий режим для росіян — президентка країни
Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі. Офіційний вебсайт президента Грузії

Грузія може запровадити візовий режим для громадян Росії. Про це 17 жовтня повідомила президентка Грузії Саломе Зурабішвілі у Кишиневі на спільній пресконференції з очільницею Молдови Майєю Санду. Рішення з цього приводу має ухвалити грузинський уряд, пояснила Зурабішвілі.

Раніше опозиційні партії Грузії та низка неурядових організацій закликали владу ввести візовий режим для громадян Росії, щоб обмежити час їхнього перебування в країні до трьох місяців. Грузія ввела безвізовий режим з РФ у 2012 році.

"Громадяни РФ, які потрапили до Грузії — це провокація, не можу сказати, що це небезпека, але це явно виклик. Можливо, треба буде говорити і про візи для громадян РФ, оскільки зараз усі все досить ліберально, це рішення має ухвалити уряд Грузії разом із суспільством", — цитує Зурабішвілі російське видання “РИА Новости”.

За словами Зурабішвілі, до Грузії приїжджають як колишні громадяни країни, так і громадяни Росії. Вона наголосила, що влада країни застосовує усі механізми контролю, щоб не було жодної небезпеки для місцевих жителів.

Раніше цього дня президентка Молдови Майя Санду розповіла про “особливу перевірку” росіян, які в'їжджають до країни через високі ризики для безпеки, передає “Дождь”.

“Наші органи застосовують фільтр, який забезпечує, щоб люди з недобрими намірами та прагненням дестабілізувати обстановку не потрапили до країни”, — сказала Санду.

Наразі росіяни можуть перебувати на території Грузії до 365 днів. При цьому для в'їзду до Росії громадянам Грузії потрібно отримувати візу.

Що відомо

Читайте також

Військові РФ у Білорусі, окупанти евакуюють "держустанови" з Херсона, іранські ракети. 236 день війни. Онлайн

Грузія, Казахстан, Фінляндія, Латвія, Норвегія: куди росіяни тікають від мобілізації та що відбувається на кордонах

"У полоні зрозумів, що в росіян нема моралі". Інтерв'ю з командиром Грузинського легіону Мамукою Мамулашвілі

На початок