У Франківську провели перформанс у знак вдячності медикам та військовим

У Франківську провели перформанс у знак вдячності медикам та військовим

У Франківську провели перформанс у знак вдячності медикам та військовим
. КП «Простір Інноваційних Креацій «Палац»

В Івано-Франківську вирішили подякувати медикам та військовим України. Для цього влаштували перформанс "Промінь вдячності". Його провели ввечері 26-го квітня на території Палацу Потоцьких, повідомляють на сторінці КП "Простір Інноваційних Креацій «Палац" .

Понад 200 років Палац Потоцьких в Івано-Франківську був військовим шпиталем. Щоб подякувати за віддану працю, на території встановили пам'ятник військовим медикам – камінь з червоного граніту з вирізьбленим обличчям сестри милосердя, яка пригортає до себе пораненого воїна. Уся композиція обрамлена великим медичним хрестом, з написом – "Ми пам’ятаємо всіх".

Після закриття шпиталю у 2004-му році пам'ятник став "мандрівним". Спершу його передали місцевій авіаційній бригаді. 10 років він простояв у забутті на березі пожежної водойми. У 2014-му році один з керівників Івано-Франківської обласної інфекційної лікарні запропонував перенести пам’ятник туди. Восени того ж року камінь з медсестрою здійснив свій черговий переїзд – на лікарняне подвір’я. Пам’ятник доповнили табличкою "Медичним працівникам присвячується…".

У Франківську провели перформанс у знак вдячності медикам та військовим
У Франківську провели перформанс у знак вдячності медикам та військовим. КП «Простір Інноваційних Креацій «Палац»

На подвір’ї Палацу Потоцьких досі є залишки постаменту, де він був розташований. По його периметру розмістили прожектори, світло яких зливається в промінь, що лине до неба.

"Медики і воїни зараз тримають небо над Україною. Люди з великими серцями, які випромінюють світло. Вони постійно на варті нашого життя, щоденно ризикують собою, заради нашого спокою, здоров’я те безпеки. Ми засвітили промінь вдячності – стовп світла, що тримає небо – саме на цьому символічному місці. Його можна побачити з різних куточків міста із вікон – не виходячи з дому. За мотивом живого перформансу командою фахівців-волонтерів створено відео вдячності для максимального поширення в соцмережах", - розповів директор КП "Простір інноваційних креацій "Палац" Володимир Гайдар.

До слова, фахівчиня з інноваційної діяльності Людмила Лінник розповіла кореспондентам Суспільного, що таким перформансом вирішили підтримати світовий рух, в якому люди дякують лікарям.

На початок