У ліцеях та гімназіях Івано-Франківської громади планують запровадити спецкурс з історії міста. Що про це відомо

У ліцеях та гімназіях Івано-Франківської громади планують запровадити спецкурс з історії міста. Що про це відомо

У ліцеях та гімназіях Івано-Франківської громади планують запровадити спецкурс з історії міста. Що про це відомо
. Фото: Нова українська школа

У ліцеях та гімназіях Івано-Франківської територіальної громади планують започаткувати спецкурс із вивчення історії міста. Створити й запровадити такий курс голова громади Руслан Марцінків уже доручив департаменту освіти та науки міської ради.

Директорка департаменту, заступниця міського голови Вікторія Дротянко у коментарі кореспондентові Суспільного розповіла, що історію Івано-Франківська майже у всіх навчальних закладах міста вивчають ще з 2003 року. Зараз, з її слів, планують вдосконалити та узагальнити курс.

"У нас є напрацьований матеріал, є курс, є вчителі, які можуть його викладати. Зараз ми формуємо загальну програму, яку потім мусимо ще опрацювати відповідним грифом Міністерства освіти та, можливо, грифом Прикарпатського університету. Ми спільно з ними опрацьовуємо доручення міського голови. Потім зробимо відповідну програму і положення по кожній школі", — пояснила Вікторія Дротянко.

З її слів, попередньо, курс матиме назву "Спеціалізований курс історії мого Івано-Франківська". За матеріалами уроків хочуть створити запитання для інтелектуальної гри чи квесту.

"Ми хочемо відновити проведення квесту "Таємниця Станіславської фортеці", який призупинили то пандемія COVID-19, то війна. Також, можливо, за програмою проводитимемо гру у форматі "Що? Де? Коли?" Крім того, плануємо організувати олімпіаду. Спочатку на шкільному рівні, а потім, до прикладу, на день міста буде загальношкільна олімпіада", — розповіла Вікторія Дротянко.

З її слів, такий курс допоможе ознайомити з історією міста вимушених переселенців.

"У кожній школі громади — від 50 до 140 дітей внутрішньо переміщених людей. Ми хочемо, щоб ті, хто до нас приїжджає тимчасово чи залишається жити, добре знали історію міста і приміських сіл. І взагалі — нікому не завадить знати історію Франківська", — говорить директорка департаменту освіти та науки.

Вікторія Дротянко каже, що спецкурс з історії Івано-Франківська введуть у ліцеях і гімназіях громади в поточному навчальному році.

Читайте також

Читайте нас у Telegram: головні новини Івано-Франківщини

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини й ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок