У релокованому з Харківщини на Рівненщину цеху шиють баули і рюкзаки для ЗСУ

У релокованому з Харківщини на Рівненщину цеху шиють баули і рюкзаки для ЗСУ

Ексклюзивно
У релокованому з Харківщини на Рівненщину цеху шиють баули і рюкзаки для ЗСУ
. Фото: Суспільне Рівне

У селищі Гоща на Рівненщині працює цех, де виготовляють сумки й рюкзаки для військових. Власниця релокованого з Харківщини підприємства каже, що у планах — відшивати для військових і форму. А після перемоги — залишити на Рівненщині філію виробництва.

Ірина Олександрова — одна з працівниць релокованого з Харківщини швейного цеху. Вона виготовляє елементи армійського баула. Жінка за освітою — педагогиня. Пів року тому, як і власники цеху, приїхала до Рівненщини з Харкова. Розповідає, що вчилася шити самотужки ще до війни, згодом відвідувала курси у Рівному.

"Я довго шукала роботу. З'явилася вакансія і я дізналася, що з Харкова приїхали мої земляки. Через біржу праці дізналася і прийшла сюди", — каже швачка.

У релокованому на Рівненщину цеху шиють баули і рюкзаки для ЗСУ
Фото: Суспільне Рівне

Релоковане підприємство запрацювало у Гощі нещодавно. Нині тут шиють сумки-баули та рюкзаки для ЗСУ, планують запустити виготовлення форми. Власники підприємства переїхали до Рівного у квітні. Спочатку налагодили швейне виробництво в обласному центрі, пізніше знайшли приміщення у Гощі.

"У Харкові в нас виробництво, яке ми сюди перевезли, воно було на окупованій території. Її звільнили 11 вересня, але там немає ані світла, ані води — нічого там немає. Люди у нас всі поїхали звідти, більшість наших працівників залишилась в Європі, тому що вони не можуть повернутися, їм ніде жити", — розповідає власниця швейного цеху Тетяна Власова.

У релокованому на Рівненщину цеху шиють баули і рюкзаки для ЗСУ
Фото: Суспільне Рівне

На Харківщині підприємиця займалась виготовленням рекламної продукції. Тетяна Власова розповідає, що до пошиття речей для військових її підштовхнула війна.

"Це були великі тенти для вуличних кафе, парасолі. Ми виробляли жилетки, ми виробляли сумки, але це була продукція для реклами. Але з початком війни ми вирішили, що будемо робити саме для військових. Ми з такого регіону, де з самого початку розпочалися активні бойові дії і це завдання було для нас першочерговим", — продовжує власниця цеху.

У релокованому на Рівненщину цеху шиють баули і рюкзаки для ЗСУ
Фото: Суспільне Рівне

На Рівненщину Тетяна Власова перебралась разом із чоловіком. Під час активних обстрілів Харківщини подружжя вирішило їхати до знайомих, пізніше наважились перевезти й бізнес. Пані Тетяна каже, що місцева влада добре ставиться до релокованого бізнесу, а команду працівників вдалося зібрати швидко.

"Ми зараз працюємо як підрядники, тобто ми тільки відшиваємо. Але вже є деякі, тут ви їх не побачите, свої моделі у нас розроблені. І баули, і рюкзаки, і зараз дуже класний проєкт ми розробили — рюкзак для гранатомета", — додає підприємиця.

Тетяна Власова розповідає, що попит на сумки для українських військових зростає, тому вони намагаються збільшити обсяги виробництва. А ще — залишити на Рівненщині філію власного виробництва після перемоги.

Читайте також

  • У Рівному на підтримку ЗСУ збирають в'язані шкарпетки. За пару — брелок зі шматком ворожого безпілотника
  • Випускники вишу на Рівненщині оплатили навчання п'ятьом студенткам
  • ЛіраФест-2022: у Рівному на Покрову планують міжнародний фестиваль лірників і кобзарів

Читайте нас у Telegram: екстрені новини та щоденні підсумки

Підписуйтесь на рівненське Суспільне у Viber

Долучайтесь до нас в Instagram

Ми у Twitter

На початок