Уражені чотири підстанції, з них дві — повністю знищені — начальник Львівської ОВА

Уражені чотири підстанції, з них дві — повністю знищені — начальник Львівської ОВА

Уточнено
Уражені чотири підстанції, з них дві — повністю знищені — начальник Львівської ОВА
Фото ілюстративне. Львівська міська рада

Унаслідок ракетних атак, які здійснила Росія 10 та 11 жовтня, на Львівщині були уражені чотири підстанції, з них дві — повністю знищені. Про це під час брифінгу повідомив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

За словами Максима Козицького, за два дні в об'єкти критичної інфраструктури Львова та області влучили 11 ракет.

"Два дні Україна перебуває під масованою ракетною атакою. В тому числі і Львівщина. Якщо брати вчорашній день, тільки на територію Львівщини запустили 15 ракет, з них сім було збито. Сьогодні було три влучання. Також є збиті ракети ПВК "Захід". Попередньо був комбінований удар: з літаків — ракетами Х-101, а також з Чорного моря з базування на кораблях, також можливе використання "Іскандеру". Наразі йде обстеження уламків ракет", — каже Максим Козицький.

Унаслідок цього були уражені чотири підстанції.

"Основний удар прийшовся по енергетичній інфраструктурі. Чотири станції "Укренерго" були вражені вчора, сьогодні дві з них були повторно піддані ракетним атакам. Якщо відверто, з них нічого не лишилося. Ті чотири підстанції відігравали дуже велику роль не тільки в постачанні електроенергії на Львівську область, а також на експорт електроенергії за кордон. Зараз подача електроенергії відбувається в дуже напруженому режимі. Внаслідок повторного удару ті зв'язки, які були зроблені електричні, розірвані. 30% Львова без світла. Ми надіємося, що знову вдасться відновити роботу підстанції обхідними шляхами постачання енергії, а з тим і водопостачання", — каже Максим Козицький.

За словами мера Львова Андрія Садового, для повного відновлення інфраструктури потрібні місяці.

"Нова атака (11 жовтня, — ред.) призвела до дуже серйозних наслідків. Фактично чотири підстанції в межах області виведені з ладу і для того, щоб їх привести до пуття, потрібні не дні, а місяці. Це дуже складне обладнання. Це трансформатори, яких немає в наявності. Важко передбачати завтрашній день", — каже міський голова.

Начальник Львівської ОВА Максим Козицький каже, потрібно бути готовими до опалювального сезону в нових реаліях.

"Ми маємо ситуацію, коли доведеться економити електроенергію, коли напевно прийдеться прикрутити вдома батареї і отримувати не 22, а 18-20 градусів тепла взимку. Всі мають бути готові до найважчого опалювального сезону і, можливо, до найважчого періоду в розбудові нашої держави", — додає посадовець.

Що відомо

  • 10 жовтня Росія завдала масового ракетного удару по території України. Під обстріл потрапили Київ, Львів, Запоріжжя, Харків, Вінниця, Тернопіль, Дніпро, Миколаїв.
  • Російські військові випустили понад 80 ракет, близько 45 збили сили ППО. Цілили, переважно, у критичну інфраструктуру.
  • По території Львівщини запустили 15 ракет. З них 7 збило ППО, вісім ракет влучили в енергетичні підстанції. Про це Суспільному повідомив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.
  • Станом на 08:00, 11 жовтня, на Львівщині повністю відновили електропостачання.
  • 11 жовтня, близько 12:00, у Львові пролунали три вибухи. На цей момент у місті була оголошена повітряна тривога. Влучили у два об'єкти енергетики у Львівській області
  • Внаслідок ракетного удару отримав травми 53-річний чоловік. У нього зламане зап'ястя руки.

На початок